Medewerker alarmcentrale live getuige van moord

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een medewerker van het centrale politienummer 0900-8844 is afgelopen vrijdag live via de telefoon getuige geweest van een moord. Sportschoolhouder Lei Vromen zocht hulp bij de dienst nadat zijn vrouw, zoon en dochter waren vermoord door mede-oprichter Paul S. van de sportschool. Terwijl hij de hulp zocht werd hij zelf neergeschoten.

Vromen belde het call-center in Maastricht met de melding dat er "in het sportcentrum Spike's problemen waren met de vorige eigenaar". Tijdens het gesprek hoorde de medewerker schoten. Vervolgens bleef de lijn openstaan, maar bleef het stil.

De gesprekken met het call-center zijn openbaar gemaakt omdat de politie de zaak intern onderzocht. Dit omdat er berichten waren dat het politieonderzoek in de eerste uren na de moord op Lei Vromen niet adequaat zou zijn verlopen. Districtschef D. van Rossum van de politie in Kerkrade vindt dan ook dat de politie geen fouten heeft gemaakt.

Wel zegt Van Rossum dat hij het "jammer" vindt dat de politie de lichamen van de vermoorde familieleden van Vromen pas om 13:50 uur vond. Uit een reconstructie die de politie maakte van de uren na de moord blijkt dat de politie in het uur na de moord dacht dat ene B. uit Heerlen het dodelijke slachtoffer was en niet Lei Vromen. De rechercherende agenten op het bureau kregen de mededeling dat het ging om de 'ex-schoonvader' en dat zou volgens de burgerlijke stand die meneer B. moeten zijn.