FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 30 november 2002

Foutje: geen 7 ton van Nationale Postcode Loterij

genman en Saint_One hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een echtpaar uit Ter Apel, die er als vaste deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij op hadden gerekend zevenhonderdduizend euro te krijgen, kregen dit door een 'foutje' ineens niet.

Toen de 35-jarige Tonny Arends hoorde dat Ter Apel in de prijzen viel, was hij al blij. Maar toen hij hoorde dat zijn straat als miljoenenwinnaar werd geloot, kon het helemaal niet meer stuk. Of toch wel, want terwijl hun buren op die bewuste vrijdagavond het grote geld incasseerden, werd er bij hen niet aan de deur geklopt.

De maandag daarop zocht het echtpaar contact met de ABN/Amrobank en de Nationale Postcode Loterij. Normaal gesproken wordt bij de bank automatisch het geld afgeschreven voor de trekking en ook voor deze extra trekking. Maar dat was deze keer blijkbaar niet gebeurd. Wat er precies is mis gegaan, weet Arends nog niet.

Arends had zulke mooie plannen en heeft een advocaat in de arm genomen. 'We hebben een advocaat ingeschakeld en die heeft nu contact met beide partijen, de bank en de loterij. Die gaan na wat er precies is gebeurd.'

Arends hoopt alsnog zijn zevenhonderdduizend euro te ontvangen. 'Dat autootje, een vrijstaand huisje, prachtig allemaal. Ik werk in de bouw, Mariëlle werkt ook in loondienst. We kunnen het geld heel goed gebruiken, we hadden ons er zó op verheugd ...'

Chivu bezig aan zijn laatste seizoen

Al enige tijd gaan er de geruchten dat Christian Chivu zou vertrekken bij Ajax. Gisteren werd officieel bekend gemaakt dat hij weg zal gaan na dit seizoen.

Ajax-directeur Arie van Eijden liet gisteren op de algemene leden vergadering weten dat de Roemeen aan zijn laatste seizoen bezig is. De meest serieuze kandidaat om de Ajax-aanvoerder over te nemen is Real Madrid. Daar zal de Roemeen kunnen optreden als de opvolger van Fernando Hierro.

Aan Chivu hangt wel een prijskaart van 20 miljoen. Hij heeft nog een contract tot 2006 en dat zal dus afgekocht moeten worden. De blesissing tot de verkoop is geheel volgens de verwachtte lijn. Ajax is aan het saneren na een verlies van 25 miljoen Euro afgelopen jaar. Zo zullen waarschijnlijk ook de contracten van Jan van Halst, Richard Witschge en Joey Didulica aan het eind van het jaar niet verlengd worden.

Al eerder meldden wij dat ex-Ajaxied Frank de Boer genoemd werd als opvolger. Het contract dat de aanvoerder van het Nederlands elftal heeft met Barcelona loopt aan het einde van dit seizoen af.

Logo WK 2006 gepreseneerd

Dit is het logo voor het WK 2006 in Duitsland, genaamd "Celebrating Faces Of Football". Het logo vloeide voort uit een flink aantal brainstormen. Het representeerd het vrolijke karakter van het WK. Verder zijn de olympische ringen erin te herkennen en is er ook een afbeelding van de World Cup te zien.

Volgens de officiële website zal het logo de brug tussen de organisatie en het publiek moeten worden. Volgens Franz Beckenbauer, voorzitter van het organisatie commitee, past dit logo goed bij het motto van het Wereld Kampioenschap: "A time to make friends".

Beckenbauer zegt dat hij het logo zelf geslaagd vindt, maar dat er bij zulke gelegenheden altijd mensen zijn die het graag anders gezien hadden.

Pierre is back

Al sinds de klassieker tegen Ajax afgelopen oktober is Pierre van Hooijdonk niet meer aan spelen toe gekomen. Nu keert de international terug bij de selectie.

Bert van Marwijk kan morgen weer beschikken over de krachten van Pierre van Hooijdonk. De spits van Feyenoord is speelfit bevonden in de laatste training voor de wedstrijd tegen FC Utrecht. Van Hooijdonk brak in de wedstrijd tegen Ajax zijn kuitbeen en moest een flinke tijd herstellen. Hij mist nog het nodige wedstrijdritme en zal daarom waarschijnlijk op de bank beginnen.

Op keepersgebied gaat het wat minder met de Rotterdammers. Door zowel blessures van Zoetebier als Lodewijks en Van Wegen, zal de 17-jarige Jesper Hogedoorn de tweede keeper zijn achter Carlo L'Ami.

Hond ziet granaat aan voor bal

Dennis (Nova) had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gordon Husband, eigenaar van een hond, genaamd Shadow, kreeg bij het uitlaten van zijn hond de schrik van zijn leven. Zijn hond bracht niet de weggegooide stok terug, maar kwam terug met een scherpe granaat. Dit nieuws is zaterdag bekend gemaakt door de krant The Sun.

De 66-jarige man uit Engeland pakte de granaat op en bleef erop letten dat de pen in de granaat bleef zitten. De eigenaar vertelde over zijn hond: "Shadow komt altijd met spullen uit de rivier aanzetten. Maar meestal zijn het rubberballen. Doordat ik in militaire dienst heb gezeten, wist ik wat het was." De eigenaar heeft direct de explosievenopruimingsdienst gebeld. De explosievenopruimingsdienst heeft de granaat meegenomen en tot ontploffing gebracht.

Zalm wil premier worden

Op het vandaag gehouden partijcongres van de VVD is zoals verwacht mocht worden Gerrit Zalm officieel benoemd tot lijsttrekker. Ook de rest van de kandidatenlijst is vastgesteld en kent weinig verrassingen.

Minister Remkes staat op twee, staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen op drie. Hoogste nieuwkomer is Laetitia Griffith op de twaalfde plaats. Zij is nu nog beleidsmedewerker op het ministerie van Justitie. De veelbesproken Ayaan Hirsi Ali, die van de PvdA overstapte naar de VVD, wordt vrijwel opzeker in de Kamer verkozen; ze staat op de zestiende plaats. Het congres vond verder dat Kamerlid Fadime Örgü te laag stond. Ze is 10 plaatsen omhooggezet naar 27.

Zalm gaat voor het premierschap, liet hij weten: ,,Acht jaar minister van Financiën is een prima vooropleiding voor minister-president''. Hij sprak opnieuw zijn voorkeur uit voor een coalitie met het CDA en voegde eraan toe dat hij van andere partijen eenzelfde duidelijkheid verlangt.

Bronzen bustes opa's Oppassen gestolen

Onbekenden hebben uit de foyer van TV-producent Blue Horse Productions in Rotterdam de bronzen bustes van de twee opa's uit de serie Oppassen, Ben Hulsman (opa Bol) en wijlen Coen Flink (opa Buys), gestolen.

Het bedrijf kreeg de bronzen beelden cadeau van de VARA ter gelegenheid van een jubileum van de serie Oppassen, dat sinds 1991 op de buis is en daarmee de langstlopende comedyserie in Nederland is.

'Het zijn de pronkstukken van ons bedrijf en stonden op een plek waar veel mensen ze konden zien', aldus een woordvoerster van Blue Horse.

Britney Spears trekt terug uit restaurant

Het in maart geopende restaurant van Britney Spears gaat verder zonder de inbreng van de Amerikaanse zangeres. Ze trekt zich terug uit het restaurant in New York. Ze doet het restaurant over aan een andere eigenaar. Dit nieuws is vrijdag bekend gemaakt door Canoe.

De reden voor het overdoen van het restaurant aan een andere eigenaar is, volgens Britney Spears, mismanagement. Britney zei in een verklaring: "Er heeft mismanagement plaatsgevonden, maar ik ben niet kwaaddragend. Ik wens het restaurant en de nieuwe eigenaar alle succes toe." Het restaurant is al vanaf het begin omstreden. De kritieken waren slecht en er hebben een aantal mensen voedselvergiftiging opgelopen.

Partijcongres VVD extra beveiligd

In Noordwijkerhout vindt zaterdag het partijcongres van de VVD plaats. Het congres is extra beveiligd. Er zijn onder meer detectiepoortjes geplaatst bij de ingang van het congres. De extra beveiliging heeft ervoor gezorgd dat het congres later is begonnen vanwege de lange rijen bij de ingang.

De hoofdreden voor de extra beveiliging is de aanwezigheid van Ayaan Hirsi Ali. Ali staat op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Ze is ernstig bedreigd en heeft de afgelopen weken ondergedoken gezeten in Amerika. Dit vanwege haar uitspraken over de positie van de vrouw binnen de islam. Ali is onlangs overgestapt van de PvdA naar de VVD.

De extra beveiliging is ingesteld op adviezen van de politie.

Zeehondenepidemie in Nederland afgelopen

Vrijdag heeft minister Veerman van Natuur via een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de zeehondenepidemie in Nederland is afgelopen. Er zijn in Nederland 2244 dieren aangespoeld, waarvan er maar 73 het virus (phocine distemper) overleefd hebben. Ongeveer de helft van alle zeehonden in Nederland zijn door het virus overleden.

Het virus dat in heel Noordwest-Europa actief is geweest, heeft in totaal aan 21.720 zeehonden het leven gekost. Het virus zorgde bij de zeehonden voor een aantasting van het immuunsysteem, waardoor de meeste zeehonden aan longontsteking zijn overleden.

In Scandinavië is inmiddels het virus ook niet meer actief, maar in Groot-Brittannië is het virus nog steeds actief. In Nederland leefden een hoop zeehonden, waardoor het virus geen gevolgen heeft voor de populatie.

AEL klaagt Belgische premier aan

floyty had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Arabisch-Europese Liga (AEL) gaat een klacht indienen tegen de premier van België, Verhofstadt, en tegen minister Duquesne van Binnenlandse Zaken. De AEL beticht beide bewindslieden van smaad.

Zowel Verhofstadt als Duquesne hebben de AEL omschreven als een ,,criminele organisatie''. Verhofstadt zei eerder dat de AEL uit is op de macht in sommige Antwerpse wijken om criminele activiteiten te kunnen ontplooien.

Jahjah

AEL-leider Abou Jahjah zit ondertussen nog steeds in het gevang. De tweede man binnen de AEL, Azzuz, zegt dat tegen Jahjah echter geen aanklacht wegens lidmaatschap van een criminele organisatie is ingediend. Hij is vooralsnog beschuldigd van mishandeling van een agent, het belemmeren van het verkeer en ,,weerspannigheid in bende''.

Volgens Abou Jahjah's advocaat mr. Sachem zijn dat nauwelijks gronden om zijn cliënt langer vast te houden dan komende dinsdag, wanneer justitie moet oordelen over verdere aanhouding.

Ook de Vlaamse regeringspartij Agalev (Groenen) heeft kritiek geuit. Hun Kamerlid Talhaoui vraagt zich af of alle procedures wel zuiver zijn verlopen, doordat Verhofstadt de aanhouding van Abou Jahjah donderdagmiddag in de Kamer al ,,min of meer'' aankondigde.

Molotov-cocktail gegooid naar moskee Venlo

In Venlo is een brandbom naar een moskee gegooid. De brandbom kwam terecht op de trap van een moskee aan de Tegelseweg in Venlo-Zuid.

Persoonlijke ongelukken en veel schade deden zich niet voor daar bezoekers van de moskee het vuur op tijd konden doven.

Een getuige heeft een zwarte volkswagen Golf met hoge snelheid en gedoofde lichten bij de moskee zien wegrijden. De auto reed door rood licht na bijna een botsing te hebben veroorzaakt.

R'dam: SP en PvdA vragen over selectief fouilleren

In de Rotterdamse gemeenteraad maken de SP en de PvdA zich zorgen over de manier waarop de preventieve fouilleeracties in de havenstad worden uitgevoerd.

SP-fractievoorzitter T. Cornelissen zegt steeds meer signalen uit de samenleving te krijgen dat daarbij wordt gediscrimineerd. Ook de PvdA zegt hierover klachten te ontvangen. Beide partijen willen snel duidelijkheid van wethouder Rabella de Faria van Leefbaar Rotterdam.

Burgemeester Opstelten (VVD) van Rotterdam heeft juist gisteren de Tarwewijk in Rotterdam in ieder geval tot 1 maart bestempeld als veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat er drie maanden langer preventief fouilleeracties in het gebied rond de beruchte Millinxbuurt kunnen worden gehouden. Dit omdat het fouilleren volgens hem een groot succes is. Opstelten en de politie verwachten het wapenbezit in het gebied over drie maanden naar een aanvaardbaar niveau te hebben teruggedrongen

Maar de SP en PvdA in de gemeenteraad zeggen dat getuigen klagen dat tijdens de preventieve fouilleeractie bij metrostation Maashaven, afgelopen woensdag, vooral donkere mensen door de politie eruit werden gepikt. Blanke reizigers die de roltrap afkwamen, mochten doorlopen. ,,De mensen voelen zich zwaar gediscrimineerd, en ook de omstanders hadden het gevoel dat op ras werd geselecteerd''.

Leefbaar Rotterdam wethouder De Faria zegt dat voor elke politieactie een briefing plaatsvindt voor de betrokken agenten waarin de a-selectiviteit een belangrijk punt van aandacht is. Maar het mag duidelijk zijn dat als er acties worden gehouden in gebieden waar veel allochtonen wonen, je meer allochtonen zult fouilleren omdat er daarvan meer op straat lopen, aldus De Faria

De politie ontkent dat wordt gediscrimineerd. Klachten hierover worden altijd behandeld aldus een woordvoerder van het Rotterdamse politiekorps..

Molotovcocktail tegen synagoge in Antwerpen

blekurrr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onbekenden hebben afgelopen nacht een molotovcoctail gegooid tegen de gevel van een Antwerpse synagoge. De molotovcoctail kwam op een hoogte van vijf meter tegen de gevel terecht.

Het projectiel vloog de synagoge niet binnen, waardoor de schade meevalt. De brandweer had het brandje ook snel onder controle. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Fouilleeractie Amsterdam levert vooral messen op

De Amsterdamse politie is gisteravond gestart met preventief fouilleren in de binnenstad en in Amsterdam-Zuidoost. Het preventief fouilleren is mogelijk sinds de Amsterdamse gemeenteraad afgelopen week instemde met een wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Er werden 1300 mensen gecontroleerd. Er werden enkele tientallen messen in beslag genomen en er werden 22 mensen opgepakt voor wapen- of drugsbezit. Ook werd in een auto een lading vuurwerk aangetroffen. Verder verliep de actie volgens de politie vrij rustig.

Links denkt na over meerderheidskabinet

Links Nederland praat met elkaar over de mogelijkheden van een links meerderheidskabinet. SP-leider Jan Marijnissen is door zowel Femke Halsema, als Wouter Bos uitgenodigd om onder het genot van een kopje koffie nader kennis te maken en te bespreken wat men voor elkaar kan betekenen.

In de Volkskrant van vandaag zeggen Jan Marijnissen, Femke Halsema en Jet Bussemaker (nummer 5 PvdA-kandidatenlijst) dat de drie partijen in principe een links meerderheidskabinet willen. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, zou de PvdA 28 zetels behalen, de SP 20, GroenLinks 9 en D66 5, aldus de politieke barometer peiling van NOVA gisteren. Bij elkaar 62 zetels, en nog ruim te weinig voor zo'n meerderheid.

Wouter Bos denkt dan ook dat de enige mogelijkheid om links aan de meerderheid te helpen, een rechtsere koers van de PvdA is. Op die manier zouden kiezers van CDA en VVD kunnen worden afgesnoept. D66-leider De Graaf sloot eerder al niet uit dat zijn partij een links kabinet aan een meerderheid helpt.

Grote brand in cellencomplex Schiphol

ChrisJX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen nacht heeft een grote brand gewoed in het cellencomplex van de Marechaussee aan de Fokkerweg op Schiphol-Oost. De brand ontstond rond 4 uur, ruim 2 uur later kon het sein brand-meester worden gegeven.

Zo'n 25 cellen zijn verwoest. Nog eens 25 cellen liepen rook- en waterschade op. Omdat de cellen allen leeg waren zijn er geen gewonden gevallen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

ME'er krijgt tv op hoofd gegooid

In het centrum van Amsterdam, in de Foeliedwarsstraat, is vannacht een ME'er ernstig gewond geraakt toen de politie een kraakpand wilde binnenvallen. Hij werd geraakt door een televisie die een onbekende uit het raam van het pand smeet.

In de vroege ochtend kreeg de politie informatie over een mogelijk schietpartij in de Foeliedwarsstraat, en wilde daarvoor onderzoek doen in het bewuste pand. Bij de actie zijn in totaal 15 mensen aangehouden. Elf van hen worden verdacht van poging tot doodslag op de politieman.

De gewonde ME'er is met een hersenschudding, arm- en nekletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Update

De politie heeft inmiddels de huiszoeking afgerond. In het pand is een hennepplantage aangetroffen. Het geweer waarnaar de politie op zoek was bleek vanuit het pand op straat gegooid te zijn.

Nederland blokkeert EU-drugs discussie

In oktober was er al oneinigheid tussen Nederland en Zweden over ons softdrugsbeleid, maar nu lijkt het erop dat het Nederlandse coffeeshop-gedoogbeleid een fundamenteel probleem begint te vormen binnen de EU. Gisteren overlegden de EU-ministers van Justitie al voor de vierde achtereenvolgende keer over de mogelijkheid om de straf voor drugshandel in alle lidstaten op minstens één jaar te stellen. Opnieuw blokkeerde Nederland de discussie.

Probleem is dat Nederland dan ook voor handel in softdrugs altijd minimaal één jaar cel zou moeten geven. Maar Zweden wil ook af van de Hollandse coffeeshop. Het Zweedse parlement tolereert niet langer dat hun jongeren in Amsterdam legaal kleine hoeveelheden softdrugs kunnen kopen, om deze mee te nemen naar Stockholm.

Zweden wijst erop dat ook kleine hoveelheden softdrugs al verslavend kunnen zijn. Nederland hoeft van de Zweedse bewindsman niet meteen in te stemmen met de regeling voor een straf van minimaal één jaar in alle lidstaten. Een verklaring waarin staat dat drugs illegaal zijn in Nederland en dat coffeeshops dicht zullen gaan, is ook voldoende voor de Zweden.

CDA-minister Donner, wiens eigen partij het Nederlandse softdrugsbeleid eigenlijk ook niet ziet zitten maar die het Kabinetsbeleid behoort te verdedigen, was het dan ook totaal niet met de Zweden eens. ''De Zweden hebben niet te verklaren dat wij onze coffeeshops moeten sluiten. Als je hiermee instemt, kun je net zo goed alle straffen in de hele Europese Unie gelijk stellen."

Donner zei echter dat hij op termijn ook wel iets zit in een ander Nederlands drugsbeleid: "Het roken van cannabissigaretten is al 5 keer zo kankerverwekkend als het roken van een gewone sigaret. Jongeren nemen niets meer op als ze gerookt hebben. Daarmee zou hun hele schoolopleiding voor niets kunnen zijn. Ik zie daarom wel iets in een ander beleid. Maar vooralsnog bepalen we zelf hoe we dat aanpakken."

'Uitkering agressievelingen stop zetten'

Staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken (VVD) wil uitkeringstrekkers met een bijstandsuitkering die zich agressief gedragen aan de balie van de sociale dienst korten.

Wat hem betreft wordt van bijstandsgerechtigden die zich asociaal en agressief gedragen tegenover medewerkers van de Sociale dienst voor 3 maanden de uitkering stopgezet. Eventueel kan die termijn nog worden verlengd, zo vindt de staatssecretaris.

Rutte wil deze sanctiemogelijkheid opnemen in de nieuwe Bijstandswet, die over ruim een jaar zal worden ingevoerd. Hij vindt het een idiote gang van zaken dat iemand die nu geweld gebruikt aan de balie, zich geen enkele zorgen hoeft te maken over zijn uitkering.

Twee Hamas-leden ontsnappen uit gevangenis

Uit een gevangenis in Askhelon, Israël, zijn twee tot levenslang veroordeelde activisten van de radicale Palestijnse beweging Hamas ontsnapt.

De ontsnapte gevangenen zijn de 26-jarige Mohammad Hadj Salah en de 27-jarige Nazer Mohammad Ramadan. Salah heeft twee Israëli's gedood en Ramadan is aangehouden toen hij probeerde met een autobom een aanslag te plegen op Israëlisch grondgebied.

De twee ontsnapten doordat zij erin slaagden een tralie door te zagen en met behulp van een touw over een van de gevangenismuren te klimmen. De politie voert een grote zoekactie uit in de buurt van de gevangenis. Het signalement van de Hamas-activisten is via de radio verspreid.

Leefbaar R'dam en CDA: Aanpak ouders crimineeltjes

In Rotterdam willen het CDA en Leefbaar Rotterdam dat de ouders wier kinderen zich op straat misdragen worden aangepakt.

Volgens fractieleider Leonard Geluk van het CDA zijn de ouders van overlastgevende straatschoffies verantwoordelijk voor het gedrag van hun koters. Geluk vindt het asociaal dat ouders van knaapjes vanaf 12-jaar die supermarktpersoneel bedreigen, kennelijk niet op wensen te treden tegen hun kroost. De CDA'er weet alleen nog niet wat er zou moeten gebeuren met onwelwillende ouders.
Leefbaar Rotterdam wil ouders van kinderen die delicten plegen beboeten.

Aanleiding is het sluiten van een supermarkt aan de Crooswijkseweg. Deze sloot deze week voorgoed de deuren omdat straatjeugd het personeel onophoudelijk terroriseerden. (Zie dit artikel uit het Rotterdams Dagblad).
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.