Foutje: geen 7 ton van Nationale Postcode Loterij

genman en Saint_One hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een echtpaar uit Ter Apel, die er als vaste deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij op hadden gerekend zevenhonderdduizend euro te krijgen, kregen dit door een 'foutje' ineens niet.

Toen de 35-jarige Tonny Arends hoorde dat Ter Apel in de prijzen viel, was hij al blij. Maar toen hij hoorde dat zijn straat als miljoenenwinnaar werd geloot, kon het helemaal niet meer stuk. Of toch wel, want terwijl hun buren op die bewuste vrijdagavond het grote geld incasseerden, werd er bij hen niet aan de deur geklopt.

De maandag daarop zocht het echtpaar contact met de ABN/Amrobank en de Nationale Postcode Loterij. Normaal gesproken wordt bij de bank automatisch het geld afgeschreven voor de trekking en ook voor deze extra trekking. Maar dat was deze keer blijkbaar niet gebeurd. Wat er precies is mis gegaan, weet Arends nog niet.

Arends had zulke mooie plannen en heeft een advocaat in de arm genomen. 'We hebben een advocaat ingeschakeld en die heeft nu contact met beide partijen, de bank en de loterij. Die gaan na wat er precies is gebeurd.'

Arends hoopt alsnog zijn zevenhonderdduizend euro te ontvangen. 'Dat autootje, een vrijstaand huisje, prachtig allemaal. Ik werk in de bouw, MariŽlle werkt ook in loondienst. We kunnen het geld heel goed gebruiken, we hadden ons er zů op verheugd ...'