AEL klaagt Belgische premier aan

floyty had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Arabisch-Europese Liga (AEL) gaat een klacht indienen tegen de premier van België, Verhofstadt, en tegen minister Duquesne van Binnenlandse Zaken. De AEL beticht beide bewindslieden van smaad.

Zowel Verhofstadt als Duquesne hebben de AEL omschreven als een ,,criminele organisatie''. Verhofstadt zei eerder dat de AEL uit is op de macht in sommige Antwerpse wijken om criminele activiteiten te kunnen ontplooien.

Jahjah

AEL-leider Abou Jahjah zit ondertussen nog steeds in het gevang. De tweede man binnen de AEL, Azzuz, zegt dat tegen Jahjah echter geen aanklacht wegens lidmaatschap van een criminele organisatie is ingediend. Hij is vooralsnog beschuldigd van mishandeling van een agent, het belemmeren van het verkeer en ,,weerspannigheid in bende''.

Volgens Abou Jahjah's advocaat mr. Sachem zijn dat nauwelijks gronden om zijn cliënt langer vast te houden dan komende dinsdag, wanneer justitie moet oordelen over verdere aanhouding.

Ook de Vlaamse regeringspartij Agalev (Groenen) heeft kritiek geuit. Hun Kamerlid Talhaoui vraagt zich af of alle procedures wel zuiver zijn verlopen, doordat Verhofstadt de aanhouding van Abou Jahjah donderdagmiddag in de Kamer al ,,min of meer'' aankondigde.