FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 5 juni 2001

Man overgiet ex met kokend water

Een 26-jarige vrouw uit Groningen heeft zondagavond ernstige brandwonden opgelopen nadat haar 40-jarige ex-vriend haar had overgoten met een pan kokend water.

Tijdens een ruzie liepen de gemoederen zo hoog op dat de vrouw een lege pan naar het hoofd van haar ex toegooide. Deze bedacht zich geen moment en pakte een andere pan die tot de nok toe gevuld was met kokend water.

De man vluchtte na zijn daad de woning uit, maar kon na een korte achtervolging door de politie worden opgepakt. De vrouw is met tweedegraads brandwonden opgenomen in het Martini Ziekenhuis.

Broer Christel Ambrosius rijdt moordenaar aan

De broer van de in 1994 vermoorde Puttense Christel Ambrosius zou maandag doelbewust ťťn van beide veroordeelden in die zaak hebben aangereden. De politie besloot de aangifte van slachtoffer Herman du B. in overleg met justitie te seponeren en de zaak af te doen als een aanrijding.

Du B. bekeek maandag op de Ermelose hei met zijn echtgenote vanuit de auto een demonstratie van miniatuurvliegtuigjes, toen hij werd geramd door een bestelbus. De wagen van Du B. raakte total loss; zijn vrouw moest in een ziekenhuis worden behandeld. Met hulp van ooggetuigen hield de politie Bas, de broer van Christel Ambrosius aan als verdachte. Die werd vrij snel weer vrijgelaten.

De broer bestrijdt dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan een doelbewuste wraakactie. "Ik verkeerde in een staat van bewustzijnsvernauwing. Zoals vaker op vrije dagen reed ik rond op de hei. Ik ben enorm geschrokken doordat ik weer met ťťn van hen werd geconfronteerd, en maakte een stuurfout. Ik was zo van de kook dat mijn rijvaardigheid is beÔnvloed".

De politie neemt aan dat er sprake was van een black-out. Als gevolg daarvan zegt hij zich niets van het incident te herinneren. "Een harde klap? Ik weet het niet. Ik heb in elk geval geen schade. Het was een aanrijding en ik zal mijn verzekeraar in kennis stellen."

Oorlogsmisdadiger betoont spijt

De Nederlandse ex-SS'er en veroordeelde oorlogsmisdadiger Dirk Hoogendam heeft dinsdagavond voor de Duitse televisie en in het NOS Journaal gezegd dat hij spijt heeft van zijn gedrag tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Hoogendam - alias De Bokser - dwong tijdens de Tweede Wereldoorlog opgepakte joden en andere arrestanten met geweld tot bekentenissen. Het Journaal toonde fragmenten uit een vraaggesprek van de Duitse televisie met Hoogendam.

,,Het is te laat om te zeggen dat ik berouw heb, berouw komt altijd te laat. Maar zoals ik er nu over denk, zou ik het nooit weer doen'', aldus Hoogendam. ,,Wij hebben alleen partizanen en Duitsers die hebben geholpen, mishandeld.'' Hoogendam zei 56 jaar op de vlucht te zijn en niet meer te willen vluchten.

Regionaal historicus A. Metselaar toonde zich in de Journaaluitzending niet overtuigd van de excuses van Hoogendam. ,,Ik zie geen emotie bij deze man. Wie hij opgepakt heeft waren onschuldige burgers, of burgers die onderduikers hadden, of waarvan de kinderen waren ondergedoken. Maar dat waren geen partizanen.''

Cartoon Network achter decoder

Kabelaar UPC en Cartoon Network hebben een overeenkomst gesloten voor de doorgifte van het programma van Cartoon Network via een digitaal programmapakket. Daarmee verdwijnt de reclameverkoop voor de zender.

Met andere potentiŽle kabelpartners worden momenteel gesprekken gevoerd. Dit besluit is in lijn met het beleid van Turner Broadcasting om de programmaís van Cartoon Network in Europa via digitale betaaltelevisiekanalen aan te bieden en de migratie te ondersteunen van analoge naar digitale televisie.

Het Amsterdamse kantoor van Turner (waar ook CNN en Turner Classic Movies zijn gehuisvest) wordt wellicht gesloten. Een deel van het personeel is al ander werk aangeboden binnen Turner, aldus Villamedia.

De verwachting is dat Cartoon Network in Nederland vanaf de herfst via digitale betaaltelevisie zal worden aangeboden.

'De Boer gebruikte Nandrolon niet opzettelijk'

Frank de Boer heeft geen nandrolon genomen. Althans, niet opzettelijk. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat een Franse professor in Straatsburg verrichtte in opdracht van de voetballer. Het onderzoek bestond uit een haaranalyse.

,,Nu is bewezen dat ik geen nandrolon heb geprikt of geslikt'', aldus De Boer. Maar volgens het Nederlands centrum voor Dopingsonderzoek (NeCeDo) is zo'n test niet honderd procent betrouwbaar. De advocaten van De Boer, het zogenoemde A-team, wijzen op de haartest die de Duitse voetbaltrainer Cristoph Daum nota bene zelf liet doen na een beschuldiging van cocaÔne-gebruik. Die wees uit dat Daum wel degelijk coke had gebruikt, waarna hij opstapte als trainer van Bayer Leverkusen en de baan van bondscoach aan zich voorbij zag gaan.

De Boer is blij met het resultaat. Zijn vermoeden dat het stimulerend middel in een voedingssupplement zat, is hiermee bevestigd. ,,Van vals spel, zoals in de internationale reglementen staat, is geen sprake dus. De vraag is wel wat de UEFA, de Europese voetbalunie, hiermee doet.''

De UEFA spreekt zich 14 juni uit over de dopingaffaire. De Boer werd positief bevonden na de UEFA Cupwedstrijd met Barcelona tegen Celta de Vigo. Hij wacht ook nog op de uitkomsten van een urine- en bloedonderzoek in een laboratorium in Groningen.

Digitale Ether TV voor Randstad

Inwoners van de Randstad zullen vanaf begin volgend jaar gebruik kunnen maken van digitale ethertelevisie. Het kabinet verleent vlak na de zomer ťťn vergunning daarvoor aan de publieke omroepen.

Digitale ether-tv is een variant van digitale televisie waarbij op ťťn frequentie meerdere programma's of diensten tegelijkertijd worden doorgeven. Naast de vergunning voor de publieken komt er ook een vergunning voor ťťn commerciŽle omroep, zo meldt NRC Handelsblad. Dat heeft de ministerraad vrijdag op voorspraak van staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) besloten.

De digitale uitzendingen moeten binnen een half jaar na de vergunningverlening van start gaan

Duitsers willen roken in auto verbieden

Duitse automobilisten mogen binnenkort waarschijnlijk niet meer roken tijdens het autorijden. Transportdeskundigen van alle politieke partijen steunen het wetsvoorstel dat roken tijdens het rijden verbiedt. Dat meldde de Britse internetnieuwsdienst Ananova dinsdag.

Het voorstel komt enkele maanden na het verbod op het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden. Volgens de experts kan een rookverbod eveneens ongelukken voorkomen en levens redden.

Manfred Heise, parlementslid voor de conservatieve partij CDU, zegt dat roken tijdens het rijden dezelfde risico's heeft als mobiel bellen. ,,Het moet dus worden verboden'', aldus Heise. Volgens een woordvoerder van de Sociale Democraten brengt iemand die rookt tijdens het rijden zichzelf en andere weggebruikers in gevaar.

Beatles-nummers verzonnen

Liefhebbers van de Beatles hebben dertig jaar hartstochtelijk tevergeefs gezocht naar vier 'verdwenen' songs van hun geliefde groep. De liedjes bestaan niet. Zij zijn door Beatle-expert Martin Lewis verzonnen, meldt de Amerikaanse krant USA Today.

Lewis zal dit woensdag bekendmaken voor de premiŤre van zijn autobiografische onemanshow Great Expectations! Hij stelde in 1971 voor het Britse tijdschrift Disc een overzicht van alle Beatle-nummers samen. Omdat deze opsomming niet al te verrassend was, voegde Lewis vier nummers toe, die hij zelf had geschreven. Hoewel Apple, de platenmaatschappij van de Beatles, altijd heeft volgehouden, dat de vier nummers niet bestonden, bleven fans ernaar zoeken. Ook in tijdschriften en boeken en op internet werden ze meer dan eens genoemd. Ze voegden vaak nog opmerkelijke zaken toe. Zo zouden fans ,,uit absoluut betrouwbare bron'' hebben vernomen dat John Lennon in zeker twee nummers op de klarinet had gespeeld.

Twee van de vier songs schreef Lewis aan John Lennon toe. Het ging om de nummers Colliding Circles en het polemische Left is Right (And Right is Wrong). Paul McCartney zou Deck Chair hebben geschreven en George Harrison Pin Litmus Paper Shirt.

'Reisverbod' voor Nepal

Het Calamiteitenfonds heeft een 'reisverbod' ingesteld voor Nepal. Dat heeft de calamiteitencommissie van het fonds dinsdag besloten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt mensen die naar Nepal willen reizen aan hun reis uit te stellen.

Nederlanders die al in het land zijn, wordt geadviseerd zich aan het uitgaansverbod te houden. Het 'reisverbod' van het Calamiteitenfonds gaat onmiddellijk in en duurt een week. Het betekent dat Nederlanders die een reis hebben geboekt bij een reisorganisatie die bij het fonds is aangesloten, niet onder het garantiefonds vallen als zij toch naar Nepal afreizen.

Het Calamiteitenfonds stelt het wat zij zelf noemt reisverbod in omdat het inschat dat de situatie in Nepal nog een week onduidelijk blijft. Een woordvoerder van het fonds denkt dat er enkele tientallen Nederlandse toeristen in het land zijn. In Nepal braken rellen uit na de kroning van de nieuwe koning Gyanendra. Vrijdag kwamen tien leden van de koninklijke familie, onder wie de koning, om het leven bij een schietpartij in het koninklijk paleis.

Demonstratie Marokkanen afgeblazen

Op het laatste moment werd de demonstratie van een groep Marokkanen tegen het plan van minister Vermeend om bijstandsuitkeringen stop te zetten, afgelast. Volgens de organisatoren werd na bemoeienis van de Marokkaanse ambassade afgezien van de betoging. Die mening wordt tegengesproken door de Unie van Marokkaanse MoskeeŽn in Nederland.

Minister Vermeend onderzoekt momenteel of het mogelijk is om bijstandsuitkeringen stop te zetten, als het vermoeden bestaat dat Marokkanen in hun moederland een huis bezitten.

Om zoveel mogelijk demonstranten bij elkaar te krijgen, hadden de organisatoren van de betoging bij moskeeŽn in een aantal grote steden pamfletten uitgedeeld. Volgens organisator Khojja stonden de moskeeŽn eerst positief tegenover de protestbijeenkomst op het Malieveld. Na tussenkomst van de Marokkaanse ambassade in Den Haag zou die houding drastisch zijn veranderd.

IJzertekort slecht voor wiskundeknobbel

Een tekort aan ijzer in het bloed, hoe licht ook, kan de oorzaak zijn van een slecht gemaakt wiskundeproefwerk of -examen. Dat is gebleken uit Amerikaans onderzoek.

Het verband tussen bloedarmoede (een ijzerterkort) en een slechter begrip van wiskunde verklaart mogelijk waarom tienermeisjes vaak slechter zijn in wiskunde dan jongens.
Door de menstruatie hebben meisjes vaker last van bloedarmoede dan jongens. Bovendien kan een tekort aan ijzer worden veroorzaakt door te lijnen met te weinig ijzerhoudende voeding in het dieet.

Volgens het onderzoek scoorden jongeren met een ijzertekort twee keer zo vaak slecht in een standaard wiskundetest dan anderen. Het verschil was het grootst bij meisjes, terwijl juist bij hen ijzergebrek vaak voorkomt.

"Uit studies is gebleken dat meisjes op de basisschool en in de brugklas beter presteren dan jongens. Dat patroon keert zich om op de middelbare school en daarna op de vervolgopleiding," aldus een onderzoeker. Hun onderzoek verklaart mogelijk waarom dat zo is.

Duikers dood door klaplong

Twee Belgische duikers zijn afgelopen zondag in de Oosterschelde bij Scherpenisse overleden aan een klaplong.

De twee, mannen van 30 en 31, waren te snel naar de oppervlakte gekomen. In de duikerswereld is het algemeen bekend dat een snelle stijging een te snelle overgang van verhoogde naar normale druk betekent. De gevolgen hiervan zouden ook deze twee duidelijk geweest moeten zijn.

Volgens de politie zal het onduidelijk blijven of de ervaren duikers in moeilijkheden waren gekomen.

Napster nu samen met voormalige vijand

Napster gaat tegen betaling de muziek van de platenmaatschappijen verenigd in MusicNet aanbieden. Volgens bronnen dicht bij het bedrijf sluit Napster nog deze week een overeenkomst met de voormalige vijanden AOL Time Warner, eigenaar van Warner Music, en EMI Group, en mede-eigenaar Bertelsmann dat BMG Entertainment bezit.

Warner Music, EMI en BMG besloten enkele maanden geleden tot de oprichting van MusicNet dat hun auteursrechterlijk beschermde muziek via internet moet gaan aanbieden. Real Networks, dat gespecialiseerd is in streaming audio en video, levert de technologie. Napster wordt met deze overeenkomst ťťn van de verkoopkanalen van MusicNet.

Naar verluidt is Napster nog in gesprek met Duet, de joint venture waarmee Sony en Universal hun muziek op internet willen aanbieden. Overigens was het volgens de plannen van Duet en MusicNet niet toegestaan de via internet binnen te halen muziek ook op cd te branden. EMI maakt vandaag echter een overeenkomst bekend met Roxio, de leverancier van Easy CD Creator.

Roxio gaat EMI-technologie meeleveren met nieuwe edities van Easy CD Creator en de Mac-variant Toaster waarmee de songs op een cd gebrand kunnen worden. Geavanceerde kopieerbeveiliging moet voorkomen dat de muziek verder verspreid wordt.

USA: Handvol websites domineert internet

Veertien websites domineren 60 procent van de tijd die internetgebruikers in de Verenigde Staten online besteden. Twee jaar geleden waren dat er nog 110.

Gewenning is een van de oorzaken van deze dominantie op het web. Fusies en faillissementen zijn eveneens belangrijke oorzaken. Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Jupiter Media Metrix. Vier bedrijven (AOL Time Warner, Yahoo!, Microsoft en Napster) tekenden zelfs voor de helft van de tijdsbesteding. Daarvan is AOL met bijna 32 procent weer de grootste.

De nieuwigheid van het internet is eraf en daarom bezoeken gebruikers minder websites, aldus de onderzoekers. ,,Als je voor het eerst online gaat, doorzoek je het hele woud van mogelijkheden voordat je besluit waar je je vestigt. Hoe meer tijd je online besteedt, hoe minder verschillende sites je bezoekt.'' Eenderde van de Amerikaanse internetgebruikers bezoekt minder dan tien websites per maand.

Affaire-Davids: KNVB en FIFA botsen

De KNVB en de FIFA hebben een hoogoplopend meningsverschil over de dopingaffaire van Edgar Davids. De vice-aanvoerder van Oranje kreeg op het laatste moment geen toestemming van de wereldvoetbalbond om zaterdag mee te spelen tegen Estland.


De KNVB tekent vandaag beroep aan tegen die beslissing, nadat het duel eerder onder protest werd gespeeld. De FIFA heeft al laten weten de gang van zaken te betreuren. De krachttermen die Henk Kesler, directeur van de sectie betaald voetbal van de KNVB, eerder sprak, zijn verkeerd gevallen. Kesler vermoedde een eenmansactie van FIFA-president Blatter en repte van een `schandalige zaak' en `een juridische misser'. Een woordvoerder van de FIFA zei tegenover persbureau ANP: ,,Deze aanpak helpt echt niet. Wij zijn niet zomaar tot dit besluit gekomen, dit beslist Blatter niet eens. En hierover gaan geen stelletje idioten.''

De KNVB informeert bij de juridische afdeling van de FIFA naar de mogelijkheden voor een beroepszaak. ,,We nemen zeker verdere stappen. Of we gaan naar de TAS, het sporttribunaal van het Internationaal Olympisch Comitť (IOC), maar we weten niet of de FIFA dat erkent. Anders gaan we naar de burgerrechter. Wij weten zeker dat de FIFA niet juist heeft gehandeld'', zei Harry Been, algemeen directeur van de KNVB. Een stap naar de burgerrechter is echter zinloos wanneer de KNVB zijn recht zoekt bij de TAS. Alle sportbonden hebben zich geconformeerd aan het tribunaal als hoogste beroepsinstantie. Een uitspraak van de TAS is bindend.

Duiven beklad met beledigende leuzen

Op de katholieke kerk, het gemeentehuis en een cultureel centrum in Duiven zijn in het pinksterweekeinde racistische en anti-christelijke teksten geklad. Kerkgangers ontdekten de leuzen maandag.

Op sommige plaatsen zijn de bekladdingen ondertekend met Front Arnhem, de harde kern van Vitesse-supporters. Het was dinsdagmorgen echter nog onduidelijk of deze groep echt verantwoordelijk is voor de actie. De gemeente Duiven is maandagavond al begonnen met schoonmaken.

Organen van dode naar Palestijnen en Joden

De 34-jarige Palestijn Mazen el-Djoulani, die vrijdag in een cafť in Oost-Jeruzalem werd vermoord, heeft zijn organen geschonken aan vier IsraŽliŽrs en een Palestijns kind. Dat heeft zijn familie meegedeeld.

,,Wij hebben het geaccepteerd het lichaam van Mazen weg te geven, want het belangrijkste is het leven van mensen te redden, of het nu joden, christenen of moslims zijn. Het is een gebaar om te tonen dat wij genoeg van al dat vergoten bloed hebben en dat wij in vrede en vrij van de (IsraŽlische) bezetting willen leven'', zei Mazens vader voor de IsraŽlische legerradio.

Wie de 34-jarige apotheker heeft gedood, is onbekend. Palestijnse getuigen zeggen dat de dader een nationalistische IsraŽliŽr is, maar volgens de politie van Jeruzalem gaat het om een gewone moord door een Palestijn.

Schietpartij restaurant De Lucht: 12 en 9 jaar

De rechtbank in Arnhem heeft een vader en zoon uit Oss veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk 12 en 9 jaar wegens een schietpartij in augustus 1999 in een wegrestaurant. Bij de schietpartij kwam een 24-jarige man om en raakte een andere zwaar gewond.

In wegrestaurant De Lucht aan de A2 brak na het incident grote paniek uit onder de 400 bezoekers. Van hen heeft een deel nu nog psychische problemen. De vader en zoon zouden door de twee slachtoffers eerder zijn bedreigd en mishandeld in een poging hen af te persen. De vier hadden in het restaurant afgesproken om verder te onderhandelen.

Cd-piraterij stijgt met 26 procent

Het illegaal kopiŽren van muziek-cd's neemt steeds grotere vormen aan, zo stelt de Stichting Brein. Deze organisatie doet onderzoek naar het kopieergedrag in de muzieksector. Het gaat daarbij om cd's en DVD's, die massaal worden gekopieerd.

Uit de onderzoekscijfers kan worden berekend dat de illegale sector vorig jaar goed was voor een omzet van ruim 180 miljoen gulden. In 1999 was er nog sprake van een omzet van 'slechts' 145 miljoen. Een stijging van ruim 25 procent. Brein, dat is opgericht door de uitgevers van muziek, werkt samen met de opsporingsdiensten van auteursrechtenclub Buma/Stemra.

Vroeger was het illegaal kopiŽren van muziek vooral een activiteit van bendes, tegenwoordig is het veel vaker de thuispiraat die de illegale kopieŽn maakt. In vergelijking met een paar jaar geleden is het ook veel makkelijker geworden om een kopie van een muziek-cd te maken. Een pc, een cd-rom-speler en een cd-brander zijn qua hardware voldoende. De kopieersoftware is ook overal te koop of zelfs te downloaden. Er wordt aangedrongen op een extra heffing op blanco schijfjes, de zogeheten be- of herschrijfbare cd's.

Junkies na autoradio's met honden aan de haal

Het komt steeds vaker voor in het Amsterdamse centrum dat honden als een extra inkomstenbron worden gebruikt door junks. Verscheidene hondeneigenaars hebben gemerkt dat deze verslaafden door diefstal van hun geliefde viervoeters aan extra geld trachten te komen.

Een emotioneel voorbeeld was de verdwijning een aantal dagen geleden van 'Pele' in Amsterdam. Leonoor Wijsmuller was 2 hele dagen op zoek naar haar hond, nadat een junk met het beest aan de haal was gegaan. Een groep van 15 vrienden heeft voortdurend het centrum van de stad doorzocht.

Omdat autoradio's en fietsen bij junks de laatste tijd amper nog in trek zijn, proberen sommigen als vervanging enkele tientjes te verdienen met het verhandelen van dieren. Vooral honden die buiten voor de ingang van winkels worden achtergelaten zijn een favoriete prooi.

Pele, een Jack Russell terriŽr werd donderdagmiddag voor de deur van een supermarkt in de Jordaan door een onbekende meegenomen. Het dier was tijdens het boodschappen doen een paar minuten onbeheerd achtergelaten.

"We hebben uren gezocht en overal geroepen", vertelt 'bazin' Leonoor. "Ik was er helemaal kapot van. De beloning die we overal beloofden werd elk moment hoger. Na een tip belandden we in een smartshop waar we Pele voor vijf tientjes konden kopen."

Leonoor Wijsmuller: "De speurtocht naar Pele was een vreselijke ervaring. Tijdens onze jacht zijn we door verschillende bekenden van de dader bedreigd. Zij herkenden de verdachte van een foto die door een bewakingscamera van de supermarkt was gemaakt."

Ze is stomverbaasd dat de dader, die in het weekeinde door de politie op grond van zijn signalement kon worden aangehouden, meteen daarna weer werd vrijgelaten. Uit angst voor wraakacties is ze met haar geliefde huisdier buiten de stad ondergedoken.

Politieman Ron Beekmeijer van het Amsterdamse bureau Raampoort bevestigt de nieuwe trend in diefstallen. "Het gebeurt steeds vaker dat we dit soort aangiften krijgen. Junks is niets te gek. Ze grijpen alles waar ze geld aan kunnen verdienen en voor dit soort huisdieren bestaat blijkbaar een markt."

Elton John veilt zijn auto's

Zanger Elton John hoopt zo'n slordige 3,5 miljoen gulden op te halen met de verkoop van twintig van zijn klassieke auto's. Dinsdag worden deze geveild bij veilinghuis Christie's in Londen.

"Ik ben zo vaak weg dat ik geen tijd heb om in die wagens te rijden. Ik heb liever dat anderen er dan meer plezier aan kunnen hebben", aldus de zanger.
Het gerucht gaat echter dat hij geld nodig heeft nadat hij de rechtszaak tegen zijn manager heeft verloren en nu een finke som geld aan hem moet betalen.

"Ik hou veel van al mijn wagens en het is een mooie collectie. Het gaat me aan 't hart ze te moeten verkopen, maar soms moet je afstand nemen", voegt de zanger toe.

De duurste auto die wordt aangeboden is een Jaguar XJ220 die zo rond de 300.000 gulden op moet brengen. Ook een Rolls-Royce uit 1973 gaat onder de hamer met een uiterst geavanceerde stereoset aan boord.

Aanklagers McVeigh tegen uitstel executie

Openbare aanklagers hebben aan een rechter gevraagt om uitstel van McVeigh's executie te weigeren.
Zij zeggen dat de nieuwe documenten die boven tafel zijn gekomen geen invloed hebben op zijn veroordeling en strafmaat.
De advocaten van McVeigh heben de rechter reeds gevraagt om uitstel van de executie.

Aanklager Sean Connelly zei: "Timothy McVeigh toont niet aan, en kan niet aantonen dat hij werkelijk onschuldig is aan de aanklachten waarvoor de jury hem veroordeeld heeft."
"Hij kan niet bewijzen dat de doodstraf onrechtvaardig is voor zijn uitzonderlijk geweldadige misdaden."

US District Judge Richard Matsch heeft een hooronderzoek gepland voor aanstaande woensdag, slechts 5 dagen voor de executie van McVeigh op 11 juni voor het bombarderen van Oklahoma City.

JustitiŽle experts verwachten dat de rechter het verzoek om uitstel zal honoreren.
Ook voorspellen zij dat de verdediging van McVeigh alle moeite zal doen om te bewijzen dat de regering bewust bewijsmtareriaal achterhield wat kon helpen met zijn bewijsvoering.

De advocaten van McVeigh hebben het OM beschuldigd van het plegen van "fraude in de rechtszaal" door bewijsmateriaal achter te houden voor de verdediging en het "doorlopend achterhouden van talloze documenten".
Met deze redenen hebben zij Denver Rechter Richard Matsch verzocht om uitstel van de executie te verlenen.

17-Jarige bekent dodelijke aanrijding

De politie in Rotterdam heeft een 17-jarige jongen aangehouden. De jongen heeft inmiddels bekend dat hij afgelopen woensdag een bejaarde man heeft aangereden.

De jongen veroorzaakte afgelopen woensdag een ongeluk in Rotterdam. Op een gestolen scooter reed hij een 86-jarige man in een invalidenwagentje aan. Na het ongeluk liet de jongen de scooter achter op de plaats van het ongeval. Hij ging te voet verder. De bejaarde man overleed de volgende dag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Via getuigenverklaringen wist de politie in Rotterdam de identiteit van de jongen te achter halen.

Cruise eist 250 Miljoen schadevergoeding

De Amerikaanse acteur Tom Cruise eist 100 miljoen dollar (ruim 250 miljoen gulden) schadevergoeding van een man uit Los Angeles wegens laster.

De man, M. Davis, bood Amerikaanse nieuwsorganisaties onlangs niet bestaande videobanden aan waarop Cruise seks zou hebben met een andere man. Volgens de acteur heeft Davis twaalf nieuwsorganisaties een e-mail gestuurd waarin hij de tapes aanbood. De seks zou hebben plaatsgevonden tijdens zijn huwelijk met actrice Nicole Kidman. ,,De valse en belastende aantijgingen waren erop gericht om mij zowel persoonlijk als zakelijk te raken'', zo schrijft Cruise in de aanklacht.

De 38-jarige acteur scheidde na een tienjarig huwelijk begin dit jaar van Kidman. Hij zegt nog nooit een homoseksuele relatie te hebben gehad en ontkent het bestaan van de videobanden.

Eerder eiste Cruise ook 100 miljoen dollar van een pornoacteur die beweerde dat de Hollywoodster en hij een homoseksuele affaire hebben gehad. De affaire zou volgens de pornoster hebben geleid tot de breuk tussen Cruise en Kidman. Later ontkende de man dat hij zulke uitspraken heeft gedaan.

Meidenmarkt Schoorl weer succes

De jaarlijkse Meidenmarkt in Schoorl zorgde gisteren voor heel wat drukte op de duinen. Honderden jongens en meisjes uit heel Noord-Holland waren op de been voor deze traditionele happening. Het was op het Klimduin weer veel drinken en dapper versieren geblazen, net zoals elk jaar. De Meidenmarkt van Schoorl bestaat al zeker vierhonderd jaar en wordt altijd op tweede pinksterdag gehouden. Het was de gelegenheid voor jongens om een meisje te vinden. Om de verlegenheid te overwinnen, hoort daar traditioneel een forse drankconsumptie bij. Er worden Kratten meegenomen en voor het gemak worden zelfs bankstellen de duin op gesleept.

Ook de plaatselijke horeca boekt gewoonlijk recordomzetten op deze dag. In het verleden deden zich regelmatig na het achteroverslaan van te veel drank onregelmatigheden voor. Tegenwoordig houdt de politie de zaak dan ook scherp in de gaten.

Pinksterverkeer eist zeker 7 doden

Door ongelukken in het verkeer zijn het pinksterweekeinde zeker zeven mensen om het leven gekomen.

In de nacht van zondag op maandag overleed een 45-jarige vrouw uit Ede toen zij op de A30 met haar auto tegen een koe botste. De automobiliste en de koe overleefden de botsing tussen en Ede en Lunteren niet. De koe was volgens de politie uit een nabijgelegen weiland gebroken.

Zondagochtend kwam een 28-jarige man uit Polen om het leven door een verkeersongeval in Leimuiden. De man bestuurde de wagen die op een polderweg uit de bocht vloog en tegen een boom botste. Twee andere inzittenden van de auto raakten gewond.

Zaterdagavond verongelukte op de provinciale weg N203 tussen Limmen en Uitgeest een 26-jarige man uit Limmen. De auto van het slachtoffer raakte tijdens slecht weer in een bocht in een slip, belandde op de verkeerde weghelft en kwam daar frontaal in botsing met een tegenligger. Volgens de politie zijn de bestuurder van de tegenligger en een vrouwelijke inzittende in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een derde persoon in de auto, waarschijnlijk de zoon van de bestuurder, is met lichtere verwondingen in het ziekenhuis opgenomen.

Zaterdagavond vond in het Brabantse plaatsje Netersel een 20-jarige automobilist uit Goirle de dood. De auto raakte volgens de politie door onbekende oorzaak in een slip en botste tegen een boom. Het slachtoffer bezweek in het ziekenhuis in Tilburg aan zijn verwondingen.

Zaterdagochtend overleed een 44-jarige automobiliste uit Oostburg door een verkeersongeval in Groede (gemeente Oostburg). De vrouw reed in een flauwe bocht rechtdoor tegen een boom.

Ook zaterdagochtend kostte een ongeval in Ootmarsum een 19-jarige man uit Geesteren het leven. Volgens de politie vloog de auto door onbekende reden uit de bocht, raakte een boom en vloog in brand. De 18-jarige bijrijder, eveneens afkomstig uit Geesteren, raakte gewond aan zijn hoofd.

In de nacht van vrijdag op zaterdag overleed een 16-jarige jongen uit Milsbeek op de vluchtstrook van de A73 (Nijmegen-Venlo). Het slachtoffer fietste volgens de politie tegen het verkeer in, kwam op de rijbaan en werd daar aangereden.

Blijft altijd triest al de verkeersdoden, is al bijna geen nieuws meer
Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.