Beatles-nummers verzonnen

Liefhebbers van de Beatles hebben dertig jaar hartstochtelijk tevergeefs gezocht naar vier 'verdwenen' songs van hun geliefde groep. De liedjes bestaan niet. Zij zijn door Beatle-expert Martin Lewis verzonnen, meldt de Amerikaanse krant USA Today.

Lewis zal dit woensdag bekendmaken voor de première van zijn autobiografische onemanshow Great Expectations! Hij stelde in 1971 voor het Britse tijdschrift Disc een overzicht van alle Beatle-nummers samen. Omdat deze opsomming niet al te verrassend was, voegde Lewis vier nummers toe, die hij zelf had geschreven. Hoewel Apple, de platenmaatschappij van de Beatles, altijd heeft volgehouden, dat de vier nummers niet bestonden, bleven fans ernaar zoeken. Ook in tijdschriften en boeken en op internet werden ze meer dan eens genoemd. Ze voegden vaak nog opmerkelijke zaken toe. Zo zouden fans ,,uit absoluut betrouwbare bron'' hebben vernomen dat John Lennon in zeker twee nummers op de klarinet had gespeeld.

Twee van de vier songs schreef Lewis aan John Lennon toe. Het ging om de nummers Colliding Circles en het polemische Left is Right (And Right is Wrong). Paul McCartney zou Deck Chair hebben geschreven en George Harrison Pin Litmus Paper Shirt.