Broer Christel Ambrosius rijdt moordenaar aan

De broer van de in 1994 vermoorde Puttense Christel Ambrosius zou maandag doelbewust één van beide veroordeelden in die zaak hebben aangereden. De politie besloot de aangifte van slachtoffer Herman du B. in overleg met justitie te seponeren en de zaak af te doen als een aanrijding.

Du B. bekeek maandag op de Ermelose hei met zijn echtgenote vanuit de auto een demonstratie van miniatuurvliegtuigjes, toen hij werd geramd door een bestelbus. De wagen van Du B. raakte total loss; zijn vrouw moest in een ziekenhuis worden behandeld. Met hulp van ooggetuigen hield de politie Bas, de broer van Christel Ambrosius aan als verdachte. Die werd vrij snel weer vrijgelaten.

De broer bestrijdt dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan een doelbewuste wraakactie. "Ik verkeerde in een staat van bewustzijnsvernauwing. Zoals vaker op vrije dagen reed ik rond op de hei. Ik ben enorm geschrokken doordat ik weer met één van hen werd geconfronteerd, en maakte een stuurfout. Ik was zo van de kook dat mijn rijvaardigheid is beïnvloed".

De politie neemt aan dat er sprake was van een black-out. Als gevolg daarvan zegt hij zich niets van het incident te herinneren. "Een harde klap? Ik weet het niet. Ik heb in elk geval geen schade. Het was een aanrijding en ik zal mijn verzekeraar in kennis stellen."