FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 9 juni 2000

Zoektocht naar babylijkje op vuilstortplaats

De politie en mobiele eenheid zoeken vrijdagochtend op de vuilstortplaats in Terneuzen naar een babylijkje.
Een 26-jarige inwoonster van de gemeente Hontenisse bekende eerder deze week dat ze op 9 mei haar pasgeboren zoontje om het leven heeft gebracht Ze deed het lijkje bij het overige afval in de vuilcontainer.
De vrouw werd maandag aangehouden nadat ze eerder tegen een bekende vertelde wat ze had gedaan. Ze bekende vrijwel meteen de keel van haar pasgeboren baby te hebben dichtgeknepen.
De vrouw is inmiddels voorgeleid en blijft in voorlopige hechtenis. Volgens een woordvoerder haalt de politie niet de hele vuilstortplaats overhoop, maar zoekt ze alleen aan de oppervlakte. Het is niet zozeer de bedoeling het lijkje te vinden voor sporenonderzoek, maar meer om het uit ethische overwegingen weg te halen.

Uit ethische overweging mag de moeder wat mij betreft ook langzaam gewurgd worden

Speciale snelrechtbus op Pinkpop

Justitie in Maastricht gaat bezoekers van Pinkpop die zich schuldig maken aan lichte vergrijpen lik-op-stuk geven vanuit een speciale snelrechtbus.
Bezoekers van het jaarlijkse muziekfestival in Landgraaf die met de politie te maken krijgen, kunnen kiezen tussen direct een boete betalen, of een dagvaarding in ontvangst nemen. Pinkpopgangers die in de snelrechtbus belanden moeten wel genoeg geld op zak hebben. Pinnen is er namelijk niet bij.
Wie de boete niet kan voldoen heeft geen keuze en krijgt een dagvaarding uitgereikt.

Ik blijf me verbazen...

Woning vol stront , urine en ongedierte

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft donderdag in de K-buurt in de Amsterdamse Bijlmer een woning vol ontlasting en ongedierte opengebroken. Zij deed dat omdat buurtbewoners, gealarmeerd door de ondraaglijke stank, vermoeden dat de bewoner was overleden. Binnen werd niemand aangetroffen.
De woning bleek toe te behoren aan een alcoholist. Bij binnenkomst vlogen de vliegen de agenten al om de oren. Het verstopte toilet van de woning stond tot de rand vol met uitwerpselen. Daarnaast stond nog eens een vuilniszak vol ontlasting. Een wasbak diende als opvangbak van urine.
De alcoholverslaafde man meldde zich later op het bureau. Hij was blij dat de politie de zwijnenstal ontdekt had, want nu had de man een stok achter de deur om de rotzooi eens op te ruimen. Van de politie krijgt hij twee weken de tijd. Indien nodig neemt dan de GG&GD de klus over.

Hoe was het ook al weer ? Beter een goede buur dan een verre vriend ?

Normaal wil optreden in Enschede

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De popgroep Normaal wil in Enschede een benefietconcert geven voor de slachtoffers van de vuurwerkramp. De Achterhoekse groep wil het concert houden in de enorme tent, waarmee ze op dit moment door het land toeren.

Normaal wil alle slachtoffers gratis toegang bieden. De groep voelt zich nauw verbonden met Enschede. Zo is de band in Enschede opgericht en heeft de groep veel Twentse fans. De band had graag willen deelnemen aan het benefietconcertdat 14 juni op het terrein van de Universiteit Twente in Enschede wordt gehouden, maar het programma was volgens Normaal al volgeboekt.

Schokkende sexdate

Machiel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 27-jarige Italiaan is zo geschrokken bij een afspraakje dat hij had gemaakt via een seksadvertentie dat hij flauwviel, en dat was niet eens omdat ze lelijk was...

De man uit het plaatsje Sondrio had een afspraakje met een jongedame bij het station van Milaan. Toen hij daar aankwam, bleek de vrouw zijn eigen zus te zijn. De man viel van schrik flauw.
Zijn echtgenote kreeg lucht van de escapade en pakte haar koffers .

Pijnlijk...

Sinéad excuses aan ex-vriendjes

Sinead O'Connor is terug met een nieuw album 'Faith & Courage'. Maar zo tegendraads en eigenwijs als jaren geleden is ze niet meer.
Ze is er eindelijk voor uitgekomen. Sinead O' Connor valt op vrouwen. Ze heeft zich in het openbaar verontschuldigd tegenover haar ex-vriendjes waaronder Peter Gabriel en een aantal Ierse journalisten.
De zangeres, van wie een dezer dagen een nieuw album verschijnt, heeft ook 2 kinderen.

Tja, echt verrassend vind ik 't niet...

Matten vanwege oranjeversiering

Gisteren besloot een 43-jarige bewoner van het Nassauplein in Delft twee buurtgenoten van 27 en 28 jaar te lijf te gaan omdat deze niet wilden meedoen met de oranje straatversiering. De 43-jarige bekogelde de twee met stenen en er vielen enkele rake klappen over en weer.

De politie hield de 'oranjesupporter' aan maar liet hem weer gaan toen de twee slachtoffers besloten geen aangifte te doen. Ze willen er toch nog een gezellige EK van maken, aldus de politie.

Ermm, was voetbal niet gewoon een spelletje ?

Lotto bellers massaal verkeerd verbonden

De reclamecampagne van de Lotto dreigt een averechts effect te hebben voor het imago van de gokinstelling.
In een week tijd zijn anderhalf miljoen mensen erin geslaagd hun gratis ontvangen Lotto-lot te activeren door het bellen van een gratis nummer. Waarschijnlijk eenzelfde aantal belangstellenden is het niet gelukt telefonisch contact te leggen.

Door de permanente overbelasting van het 0800-nummer van de Lotto ondervinden verschillende andere instanties, die ook met een gratis nummer werken, veel overlast. Het blijkt dat vele duizenden bellers van het Lotto-nummer worden doorverbonden met bijvoorbeeld de hulplijn van de vuurwerkramp in Enschede, Radio 2 en een koeriersdienst in Rotterdam

"Heel vervelend, maar dat is niet onze schuld", stelt de Lotto-woordvoerder. "Dit is een zaak voor KPN Telecom."

Een woordvoerster van KPN Telecom: "Tja, de mensen ruiken lont. De Lotto-lijn is voortdurend overbezet. Daar kunnen wij ook niets aan doen. Bellers raken geïrriteerd en gaan dan heel snel een nummer intoetsen. In de haast kiezen ze dan het verkeerde nummer."

Armtransplantatie bij pasgeboren baby

Artsen in Maleisië hebben bij een baby een armtransplantatie uitgevoerd. Het kind vormde de helft van een tweeling die net ter wereld was gekomen. Een van de kinderen stierf kort na de geboorte, de ander leefde, maar had een arm die niet werkte.
Na overleg met de ouders werd besloten tot de operatie, waarbij een arm van het overleden kind aan het lichaam van de ander werd gezet. Volgens de krant Sun Daily is niet duidelijk of de operatie succesvol is verlopen.
Het ziekenhuis in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur wil er niets over kwijt. Ook het geslacht van de kinderen is niet bekendgemaakt.

Mogelijke schikking in zaak Microsoft

Het Amerikaanse ministerie van Justitie wil bekijken of het mogelijk is met Microsoft tot een schikking te komen buiten de rechter om.
"Het is in het belang van de industrie, het bedrijf en het land dat er niet een zeer langdurige gerechtelijke procedure komt", aldus Joel Klein, hoofd van de antitrustafdeling van het ministerie, donderdag gezegd. "Schikken is in dit soort zaken altijd beter", zei hij op de dag nadat rechter Thomas Jackson Microsoft verplichtte zich in tweeën te splitsen.

Het concern gaat tegen die uitspraak in beroep en dat kan leiden tot een jaren durende rechtszaak. Als dat beroep direct naar het Hooggerechtshof gaat, zonder dat lagere instanties zich erover buigen, kan er begin 2001 een oplossing zijn via een schikking, aldus Klein.

Het ministerie van Justitie en een aantal staten in de VS waren naar de rechter gestapt om een splitsing van Microsoft gedaan te krijgen.
Het concern had misbruik gemaakt van zijn overheersende marktpositie. Een deling van Microsoft moet daaraan een einde maken, maar analisten hebben al gezegd dat er na een splitsing twee bedrijven zijn die de markt kunnen domineren.

Belgische vis kankerverwekkend

Noordzeevis blijkt in België te vaak kankerverwekkende pcb's te bevatten. In acht op de tien gevallen zitten er in vis, krab en mosselen te hoge pcb-concentraties. Van pcb is bekend dat het kankerverwekkend is.
Voor geïmporteerde vis is dat cijfer 70 procent. De Belgische minister van Volksgezondheid Aelvoet pleit voor minimale normen op Europees niveau.
De cijfers zijn het resultaat van een onderzoek dat Aelvoet begin dit jaar liet verrichten. De minister zei op de publieke radiozender VRT te zijn geschrokken van de resultaten.

Momenteel bestaat er voor vis geen minimale pcb-norm. Voor vlees is er wel een norm van 200 nanogram per gram vet. Aelvoet zou graag willen dat er een vergelijkbare norm komt op Europees niveau.
Voor vis uit kwekerijen, zoals forel, zijn de cijfers wat gunstiger. Volgens het onderzoek, uitgevoerd door het Belgische Instituut voor Veterinaire Keuring, bevatten deze vissoorten in drie op de tien gevallen te veel pcb's.

Hmm, vis slecht voor de gezondheid ? Misschien wil minister Borst meteen een verbod op de productie van vis ?

Overval op vliegtuig levert 3,8 miljoen op

Een groep van ongeveer tien zwaar bewapende overvallers heeft donderdag een vliegtuigje overvallen op het vliegveld van de Braziliaanse stad Sao Paulo. Ze gingen er vandoor met 3 miljoen real (3,8 miljoen gulden).

De overvallers kwamen met twee open bestelwagens dwars door een omheining gereden. Ze zetten de wagens voor een klein vliegtuig dat net was beladen met geldzakken, en bedreigden de bemanning van het toestel onder meer met machinegeweren. Toen ze het geld hadden, reden ze snel weg. Na een kort vuurgevecht met bewakers van de luchthaven verdwenen ze.

De politie en de luchthavenautoriteiten wilden niet zeggen waar het gestolen geld vandaan kwam of waar het voor bestemd was.

Maakt verder ook niet uit, de uiteindelijke bestemming is waarschijnlijk een criminele organisatie.

Aids bestaat al sinds 1931

Neuw wetenschappelijk onderzoek bevestigt het vermoeden dat aids oorspronkelijk een apenziekte is, en dat de ziekte voor het eerst toesloeg onder mensen in de eerste helft van de 20ste eeuw. Onderzoekers van het Los Alamos National Laboratory in de gelijknamige plaats denken dat de eerste gevallen van aids bij mensen zich hebben voorgedaan in Zuidwest-Afrika tussen 1915 en 1941, vermoedelijk in het jaar 1931. De resultaten van het onderzoek staan in het jongste nummer van het blad Science, dat vrijdag is uitgekomen.

De ziekte werd pas in de jaren '80 een wereldwijde bedreiging voor de volksgezondheid doordat mensen steeds meer gingen reizen. Het had ook anders kunnen gaan. Het HIV-virus had ook beperkt kunnen blijven tot een enkel dorp, aldus onderzoeker Tanmoy Bhattachary van het instituut in Los Alamos.

Bhattachary's onderzoek suggereert dat een eerder geopperde theorie, die de opkomst van aids koppelt aan een inentingscampagne tegen polio in de jaren '50, niet klopt. Bij dit poliovaccin werden cellen van chimpansees gebruikt, en sommige onderzoekers denken dat daardoor het HIV-virus verspreid is. Volgens het nieuwe onderzoek kwam het virus al tientallen jaren eerder onder mensen voor.

Een andere onderzoeker, Jim Moore van de universiteit van Californie in San Diego, wijst erop dat de sociale omstandigheden in Afrika sinds het eind van de 19de eeuw hebben bijgedragen tot het vormen van een ideale voedingsbodem voor nieuwe virussen. Om te beginnen werden veel Afrikanen door de koloniale heersers uit hun dorpen verjaagd en moesten ze in de jungle gaan wonen, waar ze voor hun voedsel grotendeels op de jacht aangewezen waren. Ze aten ook apenvlees.

Later werden Afrikanen in grote groepen bijeengebracht om wegen te bouwen en in mijnen te werken. Sommige bouwbedrijven zorgden voor prostituees om de arbeiders tevreden te houden.

Olympische sporters krijgen condooms

lzandman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het organisatiecommitée van de Olympische Spelen in Sydney heeft 100.000 condooms besteld voor de 10.200 deelnemers (da's 9,8 condooms per deelnemer!). De eerste bestelling betrof 50.000 rubbertjes, maar de leverancier dacht dat dit aantal te weinig zou zijn op basis van gegevens uit het verleden.
Het schijnt dat er in de Olympische dorpen veelvuldig geslachtsverkeer plaatsheeft.

Misschien tijd om van het neuken een Olympische sport te maken ?

Spraakverwarring leidt tot kapingsalarm

lzandman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een vriendelijke begroeting tussen twee vliegers heeft tot groot kapingsalarm geleid op het vliegveld van het Amerikaanse Oakland, bij Detroit.
Aan boord van het vliegtuig begroette een passagier de copiloot met een vrolijk "Hi, Jack!". Hijack! (kaping) begrepen de luchtverkeersleiders in Oakland. De verbijsterde piloot kreeg het bevel terug te vliegen naar de luchthaven waar speciale eenheden van politie en FBI klaar stonden om in te grijpen. Daar bleek dat er sprake was van een misverstand
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
©FOK.nl e.a.