Het beste en slechtste van E3 2016

Noppie2000

Beste:

Het beste is uiteraard The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Na 25 jaar Zelda was het tijd voor een nieuwe richting, een nieuwe insteek en een nieuwe aanpak. Gelukkig had Nintendo dit ook door en hebben zij een prachtige wereld neer weten te zetten, waar we tientallen uren in kunnen ronddwalen. Een open wereld Zelda, heerlijk.

Met meer dan honderd shrines en een aantal klassieke dungeons is er genoeg om de oude Zelda-vibe te bewaren. Link is er, paardrijden is weer aanwezig en herkenbare punten als de Temple of Time en Death Mountain zijn duidelijk aanwezig. We weten nog niet veel van het verhaal of de setting, behalve dan dat natuur een grote rol speelt. De geluiden zijn prachtig, de wereld leeft en de wereld ziet er goed gevuld uit. Tenminste, met gebeurtenissen. Steden hebben we niet gezien en NPC's amper. Nintendo heeft de demo zo leeg mogelijk gehouden om spoilers te vermijden en zelfs elementen verwijderd. Dat belooft dus nog wat.

Neem de traditionele Zelda-elementen en voeg daar survival en customization aan toe en je hebt Breath of the Wild. Door velen al bestempeld als 'Game of E3' en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Helaas moeten we nog een tijd wachten op de game, maar het lijkt erop dat het wachten rijkelijk beloond gaat worden.

Slechtste:

Deel één tot en met drie vond ik geweldig, al kon Judgment me weinig bekoren. Met een nieuwe setting, nieuwe personages en een nieuw platform ging ik weer met opgeheven hoofd uitkijken naar Gears of War 4. Maar man, wat heeft de demo tijdens de persconferentie van Microsoft me teleurgesteld. Trage bagger met amper vernieuwing. Zonde.

Sowieso stemt de omgeving me niet tevreden. De windvlagen met constante bliksem om je heen maakt het geheel voor mij een ergernis. Ik hou niet van games waar de omgeving afleidt van de gameplay en de combat. Bij Gears 4 kreeg ik constant het gevoel dat ik dingen miste, puur door de grafische effecten.

Ook koos Microsoft een erg raar stuk van de game (of ze speelden simpelweg op een erg lage moeilijkheidsgraad), waar amper actie in voor kwam. Vijanden vielen amper aan, miste elk schot en de helft van de tijd werd er rustig doorgelopen zonder enig gevaar. Nou, joepie.

Ik twijfel er niet aan dat Gears 4 een potentiele toptitel is, maar de demo (die dan ook nog eens ruim acht minuten duurde) was één van de slechtste die ik deze E3 heb gezien.