De Sims 3 Bovennatuurlijk

In De Sims 3 Bovennatuurlijk is het niet pluis. Als de zon ondergaat gebeuren er nogal vreemde dingen. Weerwolven, feeën, heksen en tovenaars komen dan hun huizen uit om de andere Sims vooral tot last te zijn.

Header

Moonlight Falls is het voorgebakken stadje dat je kunt gebruiken om meteen een toverdrankjeswinkel en meer bovennatuurlijke winkels en plekken te hebben. Het is alsof je in een wijk vol met Addams Family woont. Nu heb ik dat idee in mijn eigen wijk ook nog wel eens, maar vooruit, Moonlight Falls gebruiken we voor deze review in plaats van mijn eigen home town. Voordat ik mijn eigen wijk volledig naar de volle maan speel door van alles te proberen.

De Sims 3 Bovennatuurlijk

Als allereerst is er de Sims-editor, waar je een nieuwe Sim maakt met nieuwe bijzondere krachten. Heksen en tovenaars moeten spreuken leren voordat ze die kunnen gebruiken. Zij kunnen bijvoorbeeld vuur- en ijsspreuken gebruiken, mensen vervloeken en waardevolle spullen toveren. Feeën bewegen sneller door hun vleugels, hebben magische aura’s om mensen te helpen, bijvoorbeeld door ze te zegenen met kalmte of door ze hun vaardigheid tijdelijk te verhogen. Ook zijn ze beter in het tuinieren en kunst. Vampieren zijn ook supersnel en kunnen de gedachten van Sims beïnvloeden. Weerwolven laten alles vallen bij volle maan om op zoek naar waardevolle items. Het zijn net geldwolven, alleen het is jammer als je verandert als je net nachtdienst hebt met dat personage.

De Sims 3 Bovennatuurlijk

En juist die maan is een probleem. Er zit namelijk een bug in het spel waardoor het soms meer dan een nacht volle maan is. Hierdoor duurt dat langer dan dat je wil en dat is toch vrij irritant. De enige optie is dan om het hele maancyclus uit te zetten, maar dan heb je dus allerlei ingame gebeurtenissen niet meer. Uiteindelijk krijg je de controle over je vloek waardoor je ook op andere nachten gecontroleerd kan veranderen, maar de bug sloopt vooral het begin van je weerwolvenleven. Hopelijk komt hier vrij snel een patch voor, want het is gewoonweg zonde dat het belangrijkste voor de weerwolven niet goed werkt.

De Sims 3 Bovennatuurlijk

Dat EA nu de eigenaar van het bedrijf achter Plants vs Zombies is laten ze in dit spel duidelijk blijken. Er zitten zombies in die je tuin en huis gaan mollen. In de Limited Edition krijg je zelfs een plantje die naar ze gaat schieten. Persoonlijk word ik flauw van die zombies, want ik kan me niet voorstellen dat iemand het leuk vindt dat zijn spullen gemold worden. Er is geen optie om het uit te zetten. Het uitzetten van de maancyclus helpt ook niet. Een heks of fee kan ze nog wegjagen, maar als je last hebt van meerdere zombies wordt het gewoon irritant.

De Sims 3 Bovennatuurlijk

Ondanks deze twee minpunten is het spel erg leuk. Je kunt een nieuwe carrièremove maken door waarzegger te worden. Daarin heb je nog de keuze om zomaar verhaaltjes uit de duim te zuigen of een echte waarzegger te worden. Drankjes brouwen is erg handig, want je kunt er van alles mee. Het meest handige is wel nooit meer slaap hebben. Maar jouw Sim of andere Sims sterker maken, beheksen of zelfs in zombies veranderen behoort ook tot de mogelijkheden. Al heb je liever geen zombie in je tuin. Je kunt ook Sims veranderen van type, dus als je het zelf zat bent om die weerwolf te zijn, dan verander je jezelf in een fee of heks.

De Sims 3 Bovennatuurlijk

Er zijn ook nieuwe plekken, zoals een bezemsteelattractie, een zigeunerkaravaan en een elixerwinkel. De expansie zorgt niet alleen voor het nieuw beroep waarzegger en de nieuwe vaardigheid alchemie, er zijn ook nieuwe objecten voor in je huis, zoals een toverspiegel en natuurlijk een ketel om drankjes in te brouwen. Er zijn vele nieuwe haarstijlen en uiterlijke aanpassingen in de Create-A-Sim-editor.

De Sims 3 Bovennatuurlijk

Eigenlijk is De Sims 3 Bovennatuurlijk de meest interessante uitbreiding van De Sims 3. Je kunt meteen geesten en vampieren in je huis hebben, je hebt genoeg te brouwen en te ontdekken als bovennatuurlijke toverkol, fee of ander wezen. Als de maancyclus gaat werken zoals het hoort en de zombies niet zo irritant zijn, of uitgezet kunnen worden, dan is dit een toffe uitbreiding. Voor elke Sims-fanaat is het een must-have, voor de mensen die het spel af en toe nog eens opstarten: kijk de zwarte kat nog even uit de boom, als er een patch uit is, is het veilig om onder die ladder door te lopen.

Pluspunten Minpunten Cijfer
+ Meer soorten Sims  - Maancyclus is over tijd 7
+ Nog meer te doen voor je Sims  - Zombies
   


Gespeeld op Mac OS X
, ook beschikbaar op Windows.


Zie hier de FOK!games beoordelingsrichtlijnen.