'Superman' behoudt wereldtitel na gelijkspel tegen 'Jack the Ripper'

Voor het bijna-wekelijkse boksbericht gaan we nog even terug naar het weekeinde. Verspreid over de wereld stonden immers weer de nodige wereldtitels op het spel, waaronder het duel tussen een superheld en een superslechterik - wat bijnamen betreft althans. 

In het Air Canada Centre in Toronto werd gevochten om de WBC-wereldtitel in het lichtzwaargewicht (-79,4kg). Die titel is al bijna vijf jaar in handen van de 40-jarige Canadees Adonis Superman Stevenson en zijn uitdager was niemand minder dan de Zweed Badou Jack The Ripper. De nummers één en drie op de BoxRec-ranking vochten het twaalf ronden uit, maar de jury kon geen winnaar aanwijzen: gelijkspel, en dus behield Stevenson de titel.

In dezelfde gewichtsklasse veroverde Emil Markic de vacante wereldtitel bij de WBF. De Kroaat sloeg de Duitser Denis Liebau in de elfde ronde tegen het canvas: diens eerste nederlaag. Gary Russell Jr behield de WBC-wereldtitel in het vedergewicht (-57,2kg) die hij al drie jaar in bezit heeft. In Oxon Hill was hij op punten te sterk voor landgenoot Joseph Diaz, die na 26 zeges voor het eerst verslagen werd.

Ook in Leeds werd om een vedergewichttitel gevochten. Thuisfavoriet Josh Warrington werd na twaalf ronden tegen IBF-kampioen Lee Selby uitgeroepen tot winnaar: Welshman Selby was zijn titel na drie gevechten weer kwijt, het publiek in Leeds kon juichen voor hun nieuwe wereldkampioen, die nu een indrukwekkend record van 27-0 heeft.

Ook bij de dames werd gevochten. De Argentijnse Debora Anahi Dionicius verdedigde voor eigen publiek in Villaguay haar IBF-wereldtitel in het supervlieggewicht (-52,2kg). La Gurisa werd na tien ronden tegen Luna del Mar Torroba uit Colombia aangewezen als winnares, haar 28e zege in 28 gevechten. Ook de Argentijnse fans in Goya konden juichen: Erica Anabella Farias versloeg haar jonge landgenote Yamila Esther Reynoso in de strijd om de WBC-wereldtitel in het superlichtgewicht (-63,5kg).

De Duitse Elina Tissen behield haar wereldtitels in de GBU en IBF in het vedergewicht (-57,2kg) door in Potsdam op punten te winnen van landgenote Nina Meinke. In Colombia moest Liliana Palmera haar WBA-wereldtitel in het superbantamgewicht (-55,3kg) inleveren: Yazmin Rivas uit Mexico zorgde na vijf ronden voor de knock-out.