BMX'ers Kimmann en Smulders succesvol bij wereldbekerwedstrijd in België

Ook bij de zesde wereldbekerwedstrijd van het seizoen was er'opnieuw succes voor de BMX'ers. In Heusden-Zolder won Niek Kimmann bij de mannen, terwijl Laura Smulders de beste was bij de vrouwen.

Kimmann heeft opnieuw een wereldbekerwedstrijd gewonnen. De 21-jarige BMX'er had zaterdag ook al gewonnen in België en zondag was het weer raak voor de Nederlander. Kimmann was in de finale te sterk voor de Fransman Joris Daudet, die zaterdag ook al tweede werd. Anthony Dean werd in de zesde wereldbekerwedstrijd van het seizoen derde.

Smulders was ook succesvol in Heusden-Zolder. De Nederlandse die uitkomt voor het commerciële team TVE Oegema was in de finale te sterk voor haar landgenote Judy Baauw. Voor Smulders is het al haar vierde wereldbekerzege van het seizoen. De eerste drie wedstrijden schreef de 21-jarige BMX'ster ook al op haar naam.

Kimmann en Smulders gaan beide aan de leiding in het algemeen klassement. De volgende wedstrijd voor de wereldbeker staat gepland op 29 september. Dan is de wedstrijd in Argentinië.