De Vries gooit F2-podium weg met alles-of-niks-actie, Albon wint

Alexander Albon heeft de hoofdrace van de Formule 2 in Baku gewonnen. De DAMS-coureur uit Thailand pakte zijn eerste overwinning in de klasse onder de Formule 1, hoewel het lange tijd leek dat George Russell de race zou winnen.

Bij de start van de opwarmronde ging het al fout voor Lando Norris: de Europees Formule 3-kampioen zou als tweede starten, maar hij bleef staan en moest vanuit de pitstraat vertrekken. Nyck de Vries schoof zo van de negende plek op naar de achtste plek en al na een paar bochten lag de Nederlander heel knap vierde.

Die vierde plek werd niet veel later zelfs nog wat verbeterd en wel dankzij Luca Ghiotto. De Italiaan ging te hard over de curbstones en spinde de muur in: safety car. Albon en Russell vochten een fraai duel uit om de eerste plek, terwijl De Vries op de kans wachtte om misschien nog een positie te pakken.

Dat lukte voor de Nederlander bij de pitstops, waar Albon flink wat tijd verloor en achter De Vries terecht kwam. Nadat de verrassend goed rijdende Israëliër Roy Nissany zijn auto vanaf plek vijf in de muur deponeerde moest de safety car de baan weer op komen en dus was het na enkele ronden ook weer tijd voor een herstart.

Daar ging het fout voor De Vries: met een alles-of-niks-poging probeerde hij Russell's eerste plek te pakken, maar hij verkeek zich volledig op het rempunt en schoot rechtdoor. De Vries vergooide zo niet alleen zijn eigen race, maar ook die van Russell en dat leverde Albon dan de eerste plek en uiteindelijk de winst op, voor de vanuit de pitstraat vertrokken Jack Aitken en de Italiaan Antonio Fuoco. De Vries finishte de race niet.