Verstappen kijkt met vertrouwen naar race na fout in kwalificatie

Max Verstappen start zondag als vierde tijdens de Grand Prix van Australië en de Nederlander was na afloop van de kwalificatie in Melbourne niet helemaal tevreden. De Red Bull-coureur ging in zijn snelste ronde de fout in en dat kostte hem naar eigen zeggen de tweede plek.

Hamilton verslaan achtte Verstappen in elk geval niet realistisch: "Je weet dat Lewis in Q3 de motor nog open kan draaien, dus daar kom je sowieso niet aan", vertelde de Nederlander tegenover Ziggo Sport"Als je er na de eerste run dan iets achter staat, weet je dat het gat daarna wat groter gaat zijn."

"Mijn snelle rondje in Q3 was niet top, ik maakte een foutje in bocht dertien en dan zijn er twee tienden weg. De volgende bochten kom je dan aan met oververhitte banden, dus daar verlies je dan nog iets meer", verklaart Verstappen.

"We zitten wel dicht op de Ferrari's, dat is positief. Of het slim is om op supersofts te starten moeten we nog even afwachten. Dat zal in de eerste ronden wat lastiger zijn, maar je kunt hier toch niet inhalen", lachte de Nederlander. "Ik denk dat we wel kans maken, in elk geval tegen de Ferrari's."