Wijkagent: 'Circus niet weg om bedreiging'

Het Sinterklaascircus in Spangen dat te kampen kreeg met vernielingen en bedreigingen met betrekking tot het 'platbranden van de tent' is volgens de lokale wijkagent, André van Wingerden, niet vertrokken wegens bedreiging. "Het verhaal klopt niet, er wordt in Spangen niet voor geweld gebogen", aldus de dappere diender. "Als waar was dat circus weg zou gaan om bedreigingen zou ik dat niet laten gebeuren", zegt André van Wingerden op Twitter. "Al moet ik zelf 24/7 voor de deur liggen. Maar het is niet waar."

Circusdirecteur Wouter Zuidema stelt in een nieuwe verklaring dat hij niet persoonlijk is bedreigd. "Dat het circus vertrok had met een aantal zaken te maken: Miscommunicatie, weinig bezoekers en negatieve reclame."

"Iedereen trok zijn handen van het circus af", zegt Ninny Duarte Lopes, die zaterdag met een andere vrouw demonstreerde tegen Zwarte Piet bij het circus. "Ze hebben zich niet aan de afspraken gehouden. Dat er geen bezoekers kwamen, heeft volgens mij te maken met de hoge toegangsprijs." 

NOS.nl meldt dat volgens de wijkagent op Facebook een nare reactie is geplaatst over het Sinterklaascircus en twee anti-Piet-demonstranten korte tijd bij de tent hebben gedemonstreerd. "Daarna is er gesurveilleerd en veel contact geweest met Zuidema, maar zijn er geen bedreigingen meer geweest. Zuidema zei zelf ook dat hij zich niet herkende in het artikel in de lokale krant."