Zilver voor Wild op omnium bij EK baanwielrennen

Bij de EK baanwielrennen in Berlijn is Kirsten Wild tweede geworden op het omnium. Net als op het EK van 2016 en de WK van 2017 moest de 35-jarige haar meerdere erkennen in de Schotse Katie Archibald, die ook al de titel won op het onderdeel achtervolging.

Wild stond na de onderdelen drie onderdelen (scratch, temporace en afvalkoers) al op tweede plaats achter Archibald. In de afsluitende puntenkoers moest de Nederlandse acht punten goed maken op de 23-jarige Britse. Bij de eerste sprints in de puntenkoers liep Archibald al uit op Wild, waardoor er niet meer in zat dan een tweede plaats. Voor Archibald is het haar tiende titel bij het Europees kampioenschap baanwielrennen.

Shanne Braspennincx en Laurine van Riessen wisten zich niet te plaatsten voor de finale van het keirin. Van Riessen werd in haar halve finale vierde, terwijl alleen de eerste drie zijn door naar de finale. Braspennincx kwam in de tweede halve finale ten val.

In de scratch kwam Amy Pieters ook vanavond in actie. De Nederlandse was vooral in het begin van de wedstrijd erg actief, maar toen vier wielrensters in de slotfase wegreden, zat zij er niet bij. De Deense Trine Schmidt zou de titel pakken, terwijl Pieters op een dertiende plaats zou eindigen.