Hake stopt als hoofdtrainer bij FC Twente na slechte resultaten

René Hake is niet langer de hoofdtrainer van FC Twente.

De club maakt woensdagochtend bekend dat hij doorgaat in een andere functie, al is het nog niet bekend in welke functie. Hake wordt geslachtofferd vanwege de slechte resultaten bij Twente, dat vijftiende staat in de competitie en dit seizoen pas twee duels won. Assistent-trainer Marino Pusic neemt voorlopig de honneurs waar.

In de eerste weken van het nieuwe seizoen werd al duidelijk dat er twijfels waren over Hake binnen de club. Hij mocht toen aanblijven als hoofdtrainer, maar de resultaten werden er niet veel beter op. Zondag verloor Twente nog met 3-1 van Willem II en die uitslag lijkt Hake fataal te zijn geworden. "We kunnen niet anders dan constateren dat we helaas een uiterst slechte seizoenstart kennen. De feiten zijn: acht wedstrijden, zes punten", somt technisch directeur Jan van Halst op.

"Los van de resultaten zien we te weinig groei in het spel en ontbreekt de overtuiging. Zondag, tegen Willem II, was wat dat betreft kenmerkend", geeft hij aan. Met de spelersgroep hoeft Twente dit seizoen niet in de problemen te komen, vindt Van Halst. Samen met Hake is besloten dat hij in een andere functie verdergaat. "Dat is een moeilijke beslissing, zeker ook voor Rene zelf. Het zegt tegelijkertijd veel over hem. Het belang van FC Twente staat voorop en ook hij wil dat er een ommekeer komt."