Hattrick Redan bij winst Nederland onder 17

De voetballers van Nederland onder 17 zijn prima begonnen aan de kwalificatie voor het EK van volgend jaar, gespeeld in Engeland. Groep 9 van de eerste kwalificatieronde wordt deze week gespeeld in Hongarije en daar boekte Nederland tegen nieuwkomer Kosovo de eerste zege.

Bondscoach Kees van Wonderen kon door Redan's transferperikelen vorig jaar niet over hem beschikken. De spits trok van Ajax naar Chelsea, waar hij aanvankelijk niet aan spelen toe kwam. Vorige maand debuteerde Redan bij Chelsea onder 18, waar hij in zijn eerste twee wedstrijden twee en één keer tot scoren kwam.

Dit jaar was Redan door het gedoe niet op het EK aanwezig, maar nu was hij er wel weer bij en dat ging bijzonder goed. De nieuwe aanvoerder benutte een eerste grote kans niet, maar opende na twaalf minuten de score. Albin Prapashtica maakte nauwelijks een minuut later echter alweer de 1-1, door keeper Joey Koorevaar van dichtbij te verschalken.

Toch ging Nederland niet bij de pakken neerzitten en uit een verre ingooi van Ramon Hendriks zorgde Redan tien minuten later voor de 2-1. Wouter Burger liet kort voor rust twee grote kansen liggen, maar een kwartier na de pauze besliste Redan het duel: 3-1. "Een prima overwinning, je moet Kosovo ook niet onderschatten, je loopt er niet zomaar overheen", aldus Van Wonderen na afloop.

Vrijdag speelt Nederland tegen Hongarije, maandag wacht Wales. De nummers één en twee gaan naar de eliteronde, die volgend jaar gespeeld wordt en waar de EK-tickets vergeven worden.