Unicum voor tennisster Hogenkamp met halvefinaleplaats Seoul

Tennisster Richel Hogenkamp heeft zich op het WTA-toernooi van Seoul geplaatst voor de halve finales, de eerste keer in haar loopbaan dat ze op het hoogste niveau bij de laatste vier staat. Het was ook pas de tweede keer in Hogenkamp's loopbaan dat ze in de kwartfinales stond van een WTA-toernooi.

De Nederlandse (WTA-119) rekende in Zuid-Korea in de kwartfinales af met de 19-jarige Australische Priscilla Hon, die een kleine tweehonderd posities lager staat op de wereldranglijst. Hogenkamp schakelde de qualifier in twee sets af: 6-3, 6-4. De Braziliaanse Beatraiz Haddad Maia (WTA-71) is de tegenstander in de halve finales, nadat ze afrekende met de Spaanse Sara Sorribes Tormo: 6-4, 6-4.

De als eerste geplaatste Letse Jelena Ostapenko voegde zich eveneens bij de laatste vier. De Roland Garros-kampioene versloeg de Paraguayaanse Veronica Cepede Royg met 6-3, 6-1. De Thaise qualifier Luksika Kumkhum wist de als vierde geplaatste Roemeense Sorana Cirstea te verrassen en staat na Osaka 2014 voor de tweede keer in een halve finale op WTA-niveau: 6-3, 6-1.