MotoGP-debuut Van der Mark in gevaar, Rossi rijdt mogelijk toch

Het MotoGP-debuut van Michael van der Mark lijkt toch in het water te vallen. De Nederlandse Yamaha-coureur, actief in de World Superbikes, zou op Motorland Aragón de geblesseerde Valentino Rossi vervangen, maar de Italiaan lijkt mogelijk toch fit genoeg om zelf te rijden.

Rossi reed deze week op het circuit van Misano wat rondjes op een motor om te testen hoe het met het herstel van zijn dubbele beenbreuk is gesteld. Woensdag onderging hij een medische controle en naar aanleiding daarvan besloot hij in elk geval naar Spanje af te reizen voor de Grand Prix van deze week.

In Aragón zal Rossi nog wel een officiële medische controle moeten ondergaan door de hoofdarts aldaar, die het laatste woord heeft over of hij wel of niet mag rijden. Als hij fit wordt verklaard doet hij 'gewoon' mee, anders zal hij vervangen worden door Van der Mark, die ook naar Aragón af zal reizen. De Nederlander heeft nog nooit op de machine gereden, maar kijkt wel uit naar de uitdaging, mocht hij in actie moeten komen.

Rossi moest de Grand Prix van San Marino al missen, maar staat nog wel vierde in het WK op slechts 42 punten van leider Marc Marquez.