Wippert kiest bewust voor Roompot

Roompot – Nederlandse Loterij heeft de komst van Wouter Wippert bekendgemaakt. De Nederlandse wielrenner komt over van Cannondale-Drapac waar hij twee jaar voor uitkwam. De 27-jarige won begin van deze maand nog twee etappes in de Tour of Alberta.

"Volgend seizoen wil ik nog vaker om overwinningen kunnen sprinten. Mijn keuze voor Roompot–Nederlandse Loterij is daarom een zeer bewuste", laat Wippert weten op de website van de Nederlandse ploeg. "Het veelzijdige wedstrijdprogramma dat zij rijden biedt veel kansen voor mij. De afwisseling met zowel World Tour wedstrijden als kleinere koersen gaat hopelijk zorgen voor perfecte mogelijkheden om de volgende stap in mijn carrière te zetten. De positieve woorden en het geloof dat Van Poppel en teammanager Michael Zijlaard in mij hebben geven mij veel vertrouwen. Ik denk dat wij volgend jaar een sterke ploeg krijgen die in meer wedstrijden om de zege kan gaan strijde."

Ploegleider Jean-Paul van Poppel is ook tevreden met de komst van de 27-jarige sprinter. "Een snelle renner met ervaring op het hoogste niveau, die zeker een versterking zal betekenen. Ik zie Wouter een beetje als een missing link voor ons team. Een afmaker die in de afgelopen seizoenen echt gegroeid is als renner. Zo overleeft hij veel beter op parcoursen met klimmetjes en kan dan nog sprinten om de zege. Absoluut een aanwinst dus, waar wij heel blij mee zijn."

Wippert is de derde aanwinst voor de Nederlandse ploeg. Eerder strikte de ploeg Jan-Willem van Schip (Delta Cycling Rotterdam) en Hartthijs de Vries (SEG Racing Academy). Waarschijnlijk komt daar de winnaar van de Topcompetitie; Robbert de Greef, op korte termijn nog bij.