GP van Singapore langer op Formule 1-kalender

De Grand Prix van Singapore staat ook de komende vier jaar op de Formule 1-kalender. Dit is een uur voor de eerste vrije training bekendgemaakt.

De nachtrace Singapore maakt sinds 2008 deel uit van de kalender en heeft sinds die tijd al regelmatig memorabele races opgeleverd. Zo was er in de straten van Marina Bay in 2008 de bewuste crash van Nelsinho Piquet zodat Renault-teamgenoot Fernando Alonso kon winnen. Polesitter Felipe Massa vertrok bij zijn stop te vroeg, waardoor hij een deel van de tankinstallatie meenamen. In 2015 startte Max Verstappen met een ronde achterstand nadat zijn auto op de grid stil was blijven staan. De Nederlander vocht zich, mede geholpen door een safety car, terug met fraaie inhaalacties die hem weer op plek acht brachten.

Formule 1-baas Chase Carey is dan ook blij met de contractverlening voor de race die nu toe is aan haar tiende editie. "De Grand Prix van Singapore is een van de kenmerkende races en daarom zijn we erg blij dat we haar nog vier jaar mogen behouden op de kalender. De eerste volledige nachtrace in deze sport is een van de meest enerverende evenementen van het jaar, de achtergrond van de Marina Bay is geweldig."

Ook medeorganisator Ong Beng Seng is blij dat de deal eindelijk rond is. "Sinds 2008 werken we nauw samen met de Formule 1 en al haar sleutelspelers. Deze samenwerking heeft haar vruchten afgeworpen, voor alle partijen. We zien er naar uit om te blijven bouwen met de nieuwe eigenaren van de sport."