Sky trekt na Bernal ook Sivakov en Halvorsen aan

Zondag maakte team Sky al de komst van de Colombiaan Egan Arley Bernal bekend, de Colombiaan won het eindklassement in de Tour de l'Avenir. Nu stapt ook Pavel Sivakov over naar de Britse formatie. De Rus won onder meer de Ronde van Italië voor belofte en de Giro della Valle d'Aosta, een zware rittenkoers voor jongeren in Italië.

Op de website van Sky is jonge klimmer blij met de overstap. "Sky is het beste team als het aankomt op het rijden en winnen van rittenkoersen. Ik voel dat ik me bij deze ploeg het beste kan ontwikkelen." 

Ook ploegleider Nicolas Portal is blij met de overstap van de jonge Rus naar de Britse formatie. "Ik ken Pavel al enkele jaren. Zijn ouders waren allebei ook actief in het wielrennen en hij groeide op aan de voet van de Pyreneeën. Geen wonder dat hij zo goed kan klimmen. Pavel is heel gemotiveerd en gepassioneerd. Hij heeft alle kwaliteiten om een van de beste renners ter wereld te worden."

Ook Kristoffer Halvorsen maakt de overstap naar de Britse WorldTour-formatie. De huidig wereldkampioen bij de belofte heeft een contract getekend voor twee jaar. De Noor heeft al twee profzeges binnen, vorig jaar was hij de beste in Grand Prix d'Isbergues, dit jaar was Halvorsen de snelste in de Handzame Classic. Ook LottoNL-Jumbo had interesse in de Noorse sprinter.