Canet wint Moto3 op Silverstone na rode vlag in slotronde

Aron Canet heeft op het circuit van Silverstone de Britse Grand Prix in de Moto3 gewonnen. Het was de derde overwinning van het seizoen voor de Spanjaard, die opschuift naar de tweede plek in het WK.

Romano Fenati pakte vanaf poleposition de leiding bij de start, voor Gabriel Rodrigo, Joan Mir, Niccolo Antonelli en Juanfran Guevara, terwijl Bo Bendsneyder vanaf de tiende plek terugviel naar plaats twaalf. De op plek twaalf gestartte Fabio di Giannantonio kwam zich ook weer eens voorin melden en nam plek twee over, Bendsneyder viel daarentegen nog wat verder terug.

De Nederlander kwam toch wat beter in de race en na zes ronden deed hij gewoon weer volop mee in de leidende groep, net als onder meer de Belg Livio Loi. Ook Jorge Martin had er zin in en de Spanjaard, met geblesseerde en zeer pijnlijke enkel, opende halverwege vol de aanval op de voorste posities in de groep.

Met zes ronden te rijden nam Loi voor het eerst dit jaar de leiding in een race in handen, hoewel hij die een bocht later weer af moest staan aan Martin. Kanshebbers waren er nog altijd in overvloed, aangezien maar liefst 23 coureurs naast en achter elkaar in één grote groep reden. Pas drie ronden voor het einde begon de groep een klein beetje uit elkaar te vallen, met nog zo'n elf man in de strijd om het podium, waaronder Loi en in iets mindere mate Bendsneyder.

In de voorlaatste ronde ging het fout voor de Nederlander: plotseling schoof hij samen met Guevara hard onderuit en voor hem was de strijd klaar. Een paar bochten later gold dat voor iedereen, want de crash leek vrij ernstig en de rode vlag werd in de laatste ronde gezwaaid omdat Guevara naast de baan behandeld werd. Canet kwam in de voorlaatste ronde als eerste door en kreeg zo de zege, voor Enea Bastianini, Martin, Rodrigo, Mir en Loi.

Guevara is naar verluidt even buiten bewustzijn geweest, maar lijkt niks gebroken te hebben.