Mezgec verslaat Wippert en Hofland in Veenendaal

Luka Mezgec heeft de Veenendaal-Veenendaal Classic op zijn naam geschreven De Sloveens kampioen was in een sprint te sterk voor de Nederlanders Wouter Wippert, Moreno Hofland en Lars Boom.

Het was lang wachten totdat de kopgroep wegreed. In eerste instantie leek er een groep van 37 renners weg te rijden, maar het peloton gaf de grote kopgroep nooit de ruimte. Later zou een kopgroep van negen renners komen: Sean De Bie (Lotto Soudal), Victor Campenaerts, Amund Grøndahl Jansen (beiden LottoNL-Jumbo), Dries De Bondt (Vérandas Willems-Crelan), Theo Reinhardt (Rad-Net Rose Team), Lukas Spengler (WB Veranclassic Aqua Protect), Rens Tulner,
Jason van Dalen (Delta Cycling Rotterdam) en Taco van der Hoorn (Roompot - Nederlandse Loterij).

De kopgroep zou een maximale voorsprong van drie minuten pakken op het peloton, waar Orica-Scott samen met Cannondale-Drapac het tempo bepaalde. Op vijftien kilometer van de streep probeerde Cannondale-Drapac het in waaiers te trekken, maar er stond niet genoeg wind daarvoor. Het zorgde er wel voor dat het peloton tot een halve minuut was genaderd aan de kopgroep.

Ryan Mullen besloot op dat moment voor de aanval te kiezen vanuit het peloton. De Ier van Cannondale-Drapac reed het gat naar de kopgroep snel dicht. Op vijf kilometer van de streep koos Mullen weer voor de aanval. Hij kreeg alleen de Zwitser Spengler met zich mee, maar twee kilometer later werden zij toch gegrepen.

Orica-Scott hield alles knap samen, waarna Mezgec het werk van zijn ploegmaten in de sprint afmaakte. De Sloveen hield drie Nederlanders achter zich.