Taiwan wild over Nederlandse waterpoloërs op Universiade

In de Taiwanese hoofdstad Taipei is vrijdag de Universiade van start gegaan, de 'Olympische Spelen voor studenten'. Dat Nederland aanwezig is, is het land niet ontgaan: de vrouwelijke bevolking van Taiwan, en de homoseksuele mannen ongetwijfeld ook, soppen namelijk massaal van de stoelen door een foto van het Nederlandse team.

Bondscoach Robin van Galen liet op Twitter weten dat er een ware gekte is ontstaan rondom het Nederlandse team. Een foto kwam op social media terecht, werd opgepikt door de Taiwanese media en dat leidde er zelfs toe dat cameraploegen de trainingen komen filmen. Men weet schijnbaar geen hol van waterpolo, maar de wedstrijden van de Nederlandse mannenploeg op de Universiade zijn inmiddels al volledig uitverkocht.

De Taiwanese liefhebbers mochten vrijdag ook al gelijk juichen, want Nederland wist enigszins verrassend te winnen van Italië, een van de favorieten voor het goud. Na twee perioden stond het zelfs al 6-1, waarna Italië door flink aan te vallen wat terug wist te komen. De zege kwam echter niet meer in gevaar en Nederland stapte met een 8-6 overwinning uit het bad.