Bardet komt aan de start van de Vuelta a Espana

Romain Bardet doet mee aan de Ronde van Spanje, die over twee weken van start gaat met een ploegentijdrit in Nimes. Dat maakte zijn ploeg AG2R La Mondiale donderdag bekend dat de nummer 3 uit de Tour zijn debuut zal maken in de Vuelta.

"Nadat ik een erg succesvolle Tour de France heb gereden, heb ik wat tijd genomen om over de rest van het seizoen na te denken. Ik dacht al enkele maanden aan de mogelijkheid om de Vuelta te rijden en na overleg met het management van de ploeg is dit een serieuze optie voor mij geworden", geeft Bardet aan in het persbericht.

"Ik kijk er erg naar uit om de Vuelta te rijden. Niet alleen omdat het een ander programma betekent, maar ook omdat ik daarmee voor het eerst in mijn loopbaan twee grote rondes in één jaar ga rijden. Dat is een belangrijke stap in het leven van een professioneel coureur en ik heb nu de volwassenheid om ermee om te gaan. De verwachtingen zijn nu heel anders dan voor de Tour, maar met deze goede ploeg hoop ik te presteren in de etappes die mij liggen."

Bardet komt aan de start van de Vuelta a Espana (Pro Shots / George Deswijzen)
Bardet komt aan de start van de Vuelta a Espana (Pro Shots / George Deswijzen)