Groot Nieuws Radio blijft nog op middengolf

De christelijke radiozender Groot Nieuws Radio blijft langer te horen via de middengolffrequentie 1008 AM. Zendermasteigenaar Novec wilde eind augustus stoppen met het doorgeven van GNR. Maar onderhandelingen hebben ertoe geleid dat de zender in elk geval tot 1 maart 2018 te horen is.

Dat heeft GNR dinsdag op de eigen website bekendgemaakt. Groot Nieuws Radio bestaat vanaf 1 september 2007. "Onze luisteraars krijgen de tijd om rustig de overstap te maken naar DAB+", stelt directeur Wilfred Hardeman. "In het komende half jaar wordt onderzocht of het technisch mogelijk is om ook na 1 maart 2018 uit te kunnen blijven zenden via deze mast. Als er geen groot onderhoud nodig is, dan kan de overeenkomst verlengd worden tot uiterlijk 1 januari 2019."

Volgens Hardeman hebben veel luisteraars de afgelopen tijd kenbaar gemaakt bezorgd te zijn over het mogelijke verdwijnen van de christelijke zender van de middengolf. Zo organiseerden trouwe fans onder meer een petitie om hun steun aan GNR te betuigen.

Groot Nieuws Radio blijft nog op middengolf
Groot Nieuws Radio blijft nog op middengolf (Foto: BuzzE)