Deal tussen Honda en Sauber F1 van tafel

Het team van Sauber F1 zal volgend jaar niet over Honda krachtbronnen beschikken, Sauber heeft de deal met Honda geannuleerd. De Zwitsers hebben aangegeven dat ze binnenkort bekend zullen maken met welke motoren ze het seizoen van 2018 gaan beginnen.

Sauber rijdt dit seizoen met een 2016-motor van Ferrari. Deze krachtbron komt halverwege het seizoen al flink tekort ten opzichte van de 2017-motoren. Honda tekende in 2015 een overeenkomst waarbij McLaren exclusief beschikking kreeg over Hondamotoren. De Zwitserse renstal en de Japanse motorenfabrikant gaven afgelopen april aan te gaan samenwerken voor het 2018-seizoen.

Frédéric Vasseur, de teambaas van Sauber had het volgende te zeggen over de opgezegde overeenkomst: "Het is jammer dat de geplande samenwerking met Honda niet doorgaat. We hebben dat echter besloten met de beste bedoelingen voor Sauber. We wensen Honda het beste voor de toekomst in de Formule 1."

Of Honda nog in de Formule 1 actief blijft valt te bezien. McLaren is al sinds 2015 ontevreden over de deal en zou tegen Mercedes aan het schuren zijn. Het valt echter te betwijfelen of Mercedes werkelijk interesse heeft in het leveren van motoren aan McLaren.