O'Connor de beste in Oostenrijk, Weening derde

Ben O’Connor heeft de vijfde etappe in de Ronde van Oostenrijk gewonnen. De Australiër van Dimension Data was 212 kilometer de beste voor Riccardo Zoidl. Pieter Weening zou derde worden. Stefan Denifl blijft aan de leiding staan in het algemeen klassement.

Vijf renners kozen voor de vroege aanval met daarbij twee Nederlanders: Pieter Weening (Roompot-Nederlandse Loterij) en Tom-Jelte Slagter (Cannondale-Drapac). De twee landgenoten hadden het gezelschap van Ben O’Connor (Dimension Data), Riccardo Zoidl (Felbermayr-Simplon Wels) en Anthony Perez (Cofidis). De vijf hadden een maximaal van een kleine drie minuten.

Op de beklimming van de Hochtor (buiten categorie) op tachtig kilometer van de streep moest Slagter samen met Perez de kopgroep laten rijden. In het peloton ging Miguel Angel Lopez in de aanval. De Colombiaanse klimmer van Astana zou op de top van de Hochtor de aansluiting maken bij het koptrio.

In de achtergrond moest Denifl de situatie recht zetten. Mede dankzij de hulp van zijn ploeggenoten werden de aanvallers op 25 kilometer van de streep gegrepen. Toen het peloton weer samen was koos O’Connor samen met Zoidl weer voor de aanval. later zou ook Weening het proberen maar de Nederlander van Roompot - Nederlandse Loterij kon de aansluiting niet meer maken op het duo.

Op de slotklim van twee kilometer was O’Connor duidelijk te sterk voor zijn medevluchter. Weening werd derde op 1.40 van de 21-jarige Australiër. Naast Weening was er met Martijn Tusveld nog een Nederlander in de top tien van de daguitslag. De renner werd van Roompot - Nederlandse Loterij werd negende op 2.02 van de winnaar.

Denifl kwam in de dezelfde tijd als Tusveld binnen en blijft leider in het algemeen klassement. De Oostenrijker heeft een voorsprong van 37 seconden op Delio Fernandez met nog een etappe te gaan.