Ploegleider LottoNL niet blij met 'Carlien, daten?' van Campenaerts

Wielrenner Victor Campenaerts krijgt deze week veel aandacht. De Belgische tijdritspecialist ontblootte dinsdag zijn borst voor de start van de tijdrit in de Giro d'Italia, waarop de tekst 'Carlien, daten?' te lezen viel. 

Carlien zei ja, de organisatie van de Giro gaf de Belg van LottoNL-Jumbo een boete van honderd Zwitserse frank voor het toebrengen van schade aan het imago van de wielersport.  Nu blijkt dat ook de ploeg van Campenaerts niet blij was met zijn actie.

"Hij had die tijdrit gewoon moeten rijden zoals al onze renners op Steven Kruijswijk na, met de rem erop", vertelt ploegleider Richard Plugge. "De dag daarna moest hij er staan voor Kruijswijk. Dat is waar we Campenaerts voor mee hebben genomen naar de Giro, dus dat is ook geen verrassing. De actie van hem was niet professioneel", aldus de ietwat zure Plugge.

Dat de schijnbaar humorloze Nederlandse brigade er niet blij mee was viel al wel te merken op social media, waar LottoNL doorgaans zeer actief is. Over de romantische actie van Campenaerts werd echter geen woord gezegd. Ook ploegleider Addy Engels liet al doorschemeren niet blij te zijn: "Hij verloor het respect voor de Belgische driekleur (Campenaerts rijdt in de Belgische kampioenstrui, red.) en de sponsornamen even uit het oog, jeugdige onbezonnenheid. Ze zeggen niet voor niks dat liefde blind maakt."