FOK! Wat een weer: regen

Is mei nat, een droge juni volgt zijn pad.

Goedemorgen,

Vond je het eergisteren en gisteren goed weer? Wil je dat nog wel een paar dagen? Wat een afknapper wordt het weer van vandaag dan!

Vandaag wordt het namelijk maximaal 20 graden (en als je in het westen woont maar 16) en de hemel is helemaal dichtgetrokken. Daar blijft het dan ook nog niet bij, want uit die bewolking valt regen die langzaam naar het oosten trekt. In de middag zou het even droog kunnen zijn, maar in de avond gaan de hemelsluizen weer open. Vrijdag wordt het nog frisser en valt er nog meer regen. Het weekend dan zou mooier kunnen verlopen. Er wordt zaterdag weinig regen verwacht en de dagen daarna helemaal niet. De temperatuur loopt ook wat op van 16 op zaterdag tot 22 op maandag.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:40
Zon onder: 21:32
Zonkracht: 6/3

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1830 Het dorp Gendringen in de Achterhoek wordt door een grote brand grotendeels in de as gelegd.
1927 In het dorp Bath in Michigan blaast een man zijn boerderij, de plaatselijke lagere school en zijn auto op. 45 mensen, voornamelijk schoolkinderen, komen om het leven.
1941 Nadat Kroatië door de nazi's tot koninkrijk was verheven, wordt de hertog van Spoleto tot koning gekroond. Hij neemt de naam Tomislav II van Kroatië aan.
1969 Apollo 10 wordt gelanceerd.
1976 Justitie legt in overleg met minister van Agt beslag op de apparatuur van de abortuskliniek Bloemenhove in Heemstede.
1998 Cor van Hout wordt tot 4,5 jaar cel veroordeeld.

Regenboog in Gorredijk (Archiefoto: Paddo)
Regenboog in Gorredijk (Archiefoto: Paddo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nlonder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!