Mercedes ontkent komst Vettel in 2018

Geruchten over een overstap van Formule 1-coureur Sebastian Vettel van Ferrari naar Mercedes zijn wederom de kop ingedrukt. Vettel's contract bij Ferrari loopt na 2017 af en dus zou hij, in theorie, naar Mercedes kunnen vertrekken.

Niki Lauda ontkent dat wederom in alle toonaarden. "Onzin", sprak hij duidelijke taal tegenover Sky Italia"Waarom zou Vettel bij Ferrari vertrekken, juist nu hij de ene na de andere race wint? Hij is geen idioot." Valtteri Bottas kwam dit jaar als vervanger van wereldkampioen Nico Rosberg naar Mercedes en tekende een contract voor één jaar, een prima voedingsbodem voor dergelijke geruchten.

Ook Toto Wolff wil van niks weten. "Nu over een vervanger van Valtteri praten is wel heel erg vroeg", aldus Wolff. "Ik mag hem en hij doet het goed." En een komst van Vettel? "Hij heeft op dit moment de snelste auto, dan ga je natuurlijk niet van team veranderen", doet ook hij de geruchten van de hand. 

De hele geruchtenmolen zorgt er ook voor dat er een virtueel plekje bij Ferrari vrij kan komen en daar wordt uiteraard de naam van Max Verstappen genoemd. Helmut Marko van Red Bull ziet ook dat niet gebeuren: "Hij heeft geen prestatieclausule, dus zolang wij hem niet laten gaan, kan Max niet naar Ferrari."