Elton John werkt aan animatiefilm van musical

Elton John gaat samen met componist Andrew Lloyd Webber en liedjesschrijver Tim Rice werken aan een animatiefilm van de musical Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat. Dat bevestigt Adam Fogelson van filmmaatschappij STX Motion Picture Group dinsdag.

Volgens de Britse krant The Daily Mail is de samenwerking tot stand gekomen vanwege de ervaring van de drie mannen. Webber en Rice schreven samen de liedjes en de muziek van de musicals Jesus Christ Superstar en Evita. Beide musicals werden later verfilmd. Elton John heeft al eerder samengewerkt met Tim Rice, onder andere bij het maken van de muziek voor de succesvolle tekenfilm The Lion King, waarvoor hij in 1995 een Oscar won met de titelsong Can You Feel The Love Tonight.

Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat vertelt het bijbelse verhaal over Jozef die door zijn broers wordt verkocht als slaaf maar uiteindelijk weet op te klimmen tot rechterhand van de Egyptische farao. Het verhaal kwam tot leven als muziekalbum in 1969 en werd voor het eerst opgevoerd in Londense theaters in 1972. In 1981 komt de musical naar Broadway in New York.

Elton John werkt aan animatiefilm van musical
Elton John werkt aan animatiefilm van musical (Foto: BuzzE)