FOK! Wat een weer: droog, soms zonnig

Danst het lammetje in maart,
april vat 't bij zijn staart.

Mogguh, na het mooie weer van de laatste twee dagen is er redelijk deprimerend weer op komst. Vanmorgen valt er in oosten en zuidoosten nog regen tot uit het noordwesten de zon doorbreekt. In het noordelijk kustgebied blijft er kans op een bui. 

De temperatuur kakt flink in, tot maximaal 10 graden Celsius. De wind is matig van kracht en draait naar het noordwesten. In de loop van de dag zwelt de wind boven de noordelijke kustgebieden en boven het IJsselmeer aan tot krachtig/vrij hard. 

Update 09:20 uur
Het KNMI heeft de verwachtingen voor vandaag bijgesteld. Het blijft op de meeste plaatsen droog, met een zonnetje erbij. In de avond gaat het vanuit het westen regenen, en waarschijnlijk blijft het de hele nacht regenen.  

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 06:49
Zon onder: 18:46
Zonkracht: 3/1

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
624 Slag bij Badr: Islamitisch profeet Mohammed overvalt met zijn volgelingen een handelskaravaan van de Qoeraisj in de omgeving van Medina (Saoedi-Arabië).
1798 Na een lange periode de grootste handelsorganisatie te zijn geweest, werd de Vereenigde Oostindische Compagnie ontbonden.
1942 In het vernietigingskamp Bełżec worden de eerste joden systematisch vergast.
1948 De Benelux landen, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk tekenen de overeenkomst van Brussel, welke een voorloper is van de NAVO-overeenkomst.
1959 De 14e dalai lamaTenzin Gyatso, vlucht naar India. Hij steekt op 31 maart de grens over.
1985 Meer dan 100.000 mensen betogen tegen de stationering van Amerikaanse kruisraketten in België.
2000 In Oeganda plegen meer dan 300 aanhangers van een occulte sekte collectief zelfmoord.

Foto gemaakt in de Overkluisde Caumerbeek in de buurt van Heerlen (Foto: Luuntje)
Foto gemaakt in de Overkluisde Caumerbeek in de buurt van Heerlen (Foto: Luuntje)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!