Racetalent Van Kalmthout (16) maakt indruk bij debuut in VS

Coureur Rinus van Kalmthout heeft tijdens zijn eerste serieuze weekeinde in de autosport grote indruk gemaakt. De 16-jarige Nederlander, die in Frankrijk al wat kleinere races reed, komt dit jaar uit in het Amerikaans Formule 2000-kampioenschap.

Dat kampioenschap maakt onderdeel uit van de Road to Indy en staat onder auspiciën van de IndyCar Series. Het is de eerste opstap richting de prestigieuze klasse, met het Pro Mazda Championship en de Indy Lights wat nog tussen de Formule 2000 en de IndyCar Series staat op de ladder.

Van Kalmthout gaat in de VS vanwege zijn voor Amerikanen wat lastige naam door het leven als Rinus VeeKay en met die naam maakte hij in het openingsweekeinde gelijk grote indruk. Op het stratencircuit van St Petersburg vertrok de Nederlander als veertiende aan races, maar dat weerhield hem er niet van flink naar voren te rijden.

In race één reed de Hoofddorper met een aantal prachtige inhaalacties al gelijk naar plek drie, maar daarna ging het zelfs nog beter. De tweede race werd door VeeKay namelijk afgesloten met een prachtige tweede plek. "Dit is geweldig, ik ben hier echt super blij mee", reageerde hij dan ook blij. 

De Nederlander zal nu weer even moeten wachten, want pas op 22 en 23 april wordt in Alabama het volgende weekeinde verreden.