'Bos en Dijsselbloem, welkom bij Nieuwe Wegen'

Nieuwe Wegen-lijsttrekker Jacques Monasch nodigt zijn voormalige partijgenoten Jeroen Dijsselbloem en Wouter Bos uit om zich aan te sluiten bij Nieuwe Wegen. Dijsselbloem erkende deze week het gelijk van Pim Fortuyn, terwijl Bos zaterdag in de Belgische krant De Tijd zegt dat Geert Wilders de onvrede onder kiezers feilloos aanvoelt.

Volgens oud-partijleider Bos heeft links zich te laat gerealiseerd dat het vaak verkeerd loopt met integratie en migratie. Minister Dijsselbloem, nummer 3 op de PvdA-kandidatenlijst, erkende in het EO-radioprogramma Dit Is De Dag het gelijk van Fortuyn op die thema's.

Koren op de molen van Kamerlid Jacques Monasch, die afgelopen najaar de PvdA verliet, juist uit onvrede over de partijkoers op onderwerpen als integratie, immigratie en de EU. Monasch stelde zich aanvankelijk kandidaat als lijsttrekker, maar haakte af toen bleek dat hij als eventuele winnaar geen enkele invloed meer kon uitoefenen op het PvdA-verkiezingsprogramma. Hij stapte uit de PvdA, ging als zelfstandig Kamerlid verder en richtte Nieuwe Wegen op. Met die partij doet hij op 15 maart mee aan de Tweede Kamerverkiezingen.

"Dag Jeroen, dag Wouter... meneer Dijsselbloem, meneer Bos. Wat hoor ik nou?", begint Monasch zijn Facebook-filmpje. "Wordt het misschien tijd om jullie aan te sluiten bij Nieuwe Wegen?" Hij legt uit dat Nieuwe Wegen grenzen stelt aan integratie en immigratie. "Sluit je aan, het kan nog. Ik reken op jullie steun.

Videobrief aan Jeroen Dijsselbloem en WouterBos. Een uitnodiging na hun uitspraken over Fortuyn en Wilders.

Geplaatst door NIEUWE WEGEN op vrijdag 3 maart 2017