Bony: "Een krankzinnige situatie"

Wilfried Bony verkeert momenteel op een zijspoor bij Stoke City en dat zorgt voor veel frustratie bij de spits uit Ivoorkust, die gehuurd wordt van Manchester City.

Bony kwam dit seizoen tot pas elf wedstrijden voor Stoke, waarin hij twee keer scoorde, en zijn laatste wedstrijd dateert van 27 december. De afgelopen wedstrijden was er zelfs geen plek op de bank voor hem.

"Ik maak een hele gekke periode mee", vertelde Bony in gesprek met de BBC. "Het is meer dan moeilijk voor me. Als je hoort dat alles wel goed is en je niet speelt, dat is gewoon een krankzinnige situatie. Ik snap er niets van. Het is pijnlijk. Ik wil weten waarom ik geen kans krijg en daar probeer ik continu een verklaring voor te vinden. Ik wil weten wat ik kan doen, want dit is een bizarre situatie."

Bony kon in januari vanwege een clausule in zijn contract naar de Chinese Super League vertrekken. "Mijn agent vertelde dat er een aanbieding lag, maar ik weigerde. Mijn plan is om in Engeland meer te laten zien. Ik wil laten zien dat ik het nog kan."