'Toro Rosso geen kopie van Mercedes'

Scuderia Toro Rosso was afgelopen weekeinde het laatste Formule 1-team dat de nieuwe auto voor het seizoen 2017 aan de wereld toonde. Over de STR12 gingen gelijk al de nodige verhalen de ronde en met name de vergelijking met Mercedes werd gemaakt.

De auto zou met name op bepaalde aerodynamische onderdelen een opvallende gelijkenis vertonen met de W08 van Mercedes. Volgens Toro Rosso's ontwerper, James Key, is het in elk geval onzin dat hij iets gekopieerd heeft van Mercedes. "Het was puur toeval, we hebben geen personeel van hen overgenomen of iets dergelijks. Ik raakte zelfs een beetje geïrriteerd toen ik de auto van Mercedes zag, maar daarna bedacht ik me dat ons ontwerp vast wel goed zou zijn als we dezelfde ideeën hebben gehad als Mercedes."

"Nu moeten we nog hopen dat onze Renault-motor zich een beetje met hun motor kan meten", aldus Key. Vooral de voorwielophanging van Toro Rosso heeft veel weg van die van Mercedes en dat viel Key ook al op. "Het is opvallend dat alleen wij voor deze oplossing gekozen hebben. Verder vind ik vooral de Ferrari opvallend, met name wat betreft de sidepods. Ze hebben een hele nieuwe weg ingeslagen en daar zullen wij op z'n minst ook naar kijken. De Haas en McLaren vind ik ook interessant en daar zullen we ook naar gaan kijken." 

Daniil Kvyat in actie in de nieuwe Toro Rosso (Pro Shots/Action Images)
Daniil Kvyat in actie in de nieuwe Toro Rosso (Pro Shots/Action Images)

Valtteri Bottas in de nieuwe Mercedes (Pro Shots/Action Images)
Valtteri Bottas in de nieuwe Mercedes (Pro Shots/Action Images)