CL: Benfica pakt kleine overwinning op Borussia Dortmund

Benfica reist volgende maand met een kleine zege op zak naar Duitsland voor de return tegen Borussia Dortmund. De Portugezen wonnen met 1-0.

Een goede afspiegeling van de wedstrijd was dat echter niet, want Borussia Dortmund was in Lissabon heer en meester. Benfica kwam nauwelijks aan de bal en de Duitsers kregen de ene na de andere kans. Met name Pierre-Emerick Aubameyang had voor rust al moeten scoren voor zijn ploeg.

Kort na rust sloeg het noodlot toe, want vanuit het niets nam Benfica de leiding. Konstantinos Mitroglou wist de eerste echte kans van de gastheer meteen te benutten. Even later kon Dortmund al gelijkmaken, want Aubameyang mocht een strafschop nemen. Doelman Ederson Moraes redde de inzet van de Gabonees.

Ook in de slotfase drongen de Duitse bezoekers nog wel aan, maar de bal wilde er niet in. Het team van coach Thomas Tuchel zal daardoor flink aan de bak moeten om alsnog de kwartfinales te halen. De return in het Signal Iduna Park is op woensdag 8 maart.