Van der Poel winnaar eindklassement van Superprestige

Mathieu van der Poel heeft de laatste wedstrijd tellend voor het Superprestige-klassement gewonnen. In het modderige Middelkerke was de Nederlander opnieuw sterker dan zijn rivaal Wout van Aert. Op de derde plaats eindigde Laurens Sweeck. Van der Poel is ook de winnaar van het eindklassement.

Na de start ontstond er een kopgroep met Mathieu van der Poel, Van Aert, Van Kessel en Vermeersch. Na een tempoversnelling kwam Van der Poel alleen aan de leiding te liggen echter definitief wegrijden lukte niet. De wereldkampioen wist weer aan te sluiten bij de Nederlander. Vanaf dat moment was het een strijd tussen de twee kemphanen waarbij Van der Poel mede dankzij zijn technische vaardigheid de bovenhand had.

Uiteindelijk wist Van der Poel wel weg te rijden bij de Belg. Na bijna een uur wedstrijd had de Nederlander twintig seconden voorsprong op Van Aert. Overige Nederlanders in de top tien waren Lars van der Haar en Corné van Kessel met respectievelijk een vierde en achtste plaats.

De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door Sanne Cant. De wereldkampioene won een tweestrijd met Sophie de Boer. Door een aanval in de laatste ronde wist de Belgische zich te verzekeren van de winst. Cant wint ook het eindklassement van de Superprestige.


Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Wout van Aert (BEL)
3. Laurens Sweeck (BEL)
4. Lars van der Haar (NED)
5. Gianni Vermeersch (BEL)
6. Tom Meeusen (BEL)
7. Vincent Baestaens (BEL)
8. Corné van Kessel (NED)
9. Diether Sweeck (BEL)
10. Klaas Vantornout (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Sanne Cant (BEL)
2. Sophie de Boer (NED)
3. Ellen van Loy (BEL)
4. Maud Kaptheijns (NED)
5. Nikki Brammeier (GBR)
6. Helen Wyman (GBR)
7. Laura Verdonschot (BEL)
8. Elle Anderson (USA)
9. Loes Sels (BEL)
10. Alicia Franck (BEL)