Justice League is klaar voor actie in nieuwe foto

Het wachten op de eerste échte trailer voor Justice League duurt nog immer voort (misschien bij de Superbowl? Geen idee!), maar kleine stukjes beeldmateriaal of aspecten van het verhaal houden ons tot die tijd zoet. Zo is er deze week een nieuwe foto van het team verschenen, als onderdeel van USA Today's filmspecial voor 2017.

Op de foto is het hele team te zien zoals we dat initieel in de film zullen zien - Superman ontbreekt, maar die is ofwel nog niet terug tot leven gekomen, of die gebeurtenis is nog niet bekend bij Bruce Wayne en zijn vriendjes. Als Kal-El zich eenmaal bij het team voegt, zal er wellicht enige onenigheid zijn over wie de leiding van het nieuw gevormde team - inderdaad, de Justice League - moet krijgen: hij of Batman. Tot nu toe richten de promoties van de film, zoals de Comic-Con sneak peek, deze foto en de officiële beschrijving van de flm, zich op een vijfkoppig team.

Justice League: Batman, Wonder Woman, Cyborg, The Flash, Aquaman (uitsnede)
Batman, Wonder Woman, Cyborg, The Flash, Aquaman (uitsnede, klik voor groter)

In Justice League zien we hoe Bruce en Diana, na de gebeurtenissen in Batman v Superman: Dawn of Justice, pogingen doen de andere metahumans te vinden en een team te vormen. Met z'n vijven moeten ze een nieuwe dreiging tegengaan, die de potentie heeft het einde van de wereld te betekenen.

Volgens Zack Snyder vormen Justice League en Wonder Woman, die enkele maanden na elkaar in de bioscoop verschijnen, samen een mooie karakterontwikkeling voor Diana. In de eerste film, die op 1 juni verschijnt, realiseert ze zich dat "de mensheid niet altijd zo vriendelijk en geweldig is" als het altijd heeft geleken, zo licht Snyder toe in USA Today. In Justice League, dat zich zo'n honderd jaar later afspeelt, zal ze zich hebben gerealiseerd dat de mensheid het waard is om voor te vechten, aldus Snyder. "Ze is zo van, okay, nu moet ik ervoor gaan."

De andere leden van het team zijn al even verschenen in Batman v Superman (en Batman en The Flash ook in Suicide Squad), maar voor Flash en Aquaman komt een volledige eigen film pas volgend jaar. Cyborgs solofilm volgt in 2020. Justice League is te zien in november van dit jaar.