Zack Snyder sluit opnames Justice League af met video

Justice League is klaar. Nou ja, de opnames zijn afgerond. De film zelf, die over ruim een jaar in de bioscopen verschijnt, moet nog in elkaar worden gezet in postproductie en er moeten nog hele legers aan visual effects-artiesten aan de slag om alles er goed uit te laten zien, maar alle scènes zijn opgenomen.

Het einde van de opnames werd door regisseur Zack Snyder aangekondigd in een video die hij op Twitter plaatste. Hierin worden beelden van de opnames getoond, alsmede fragmenten uit de eerder vrijgegeven teaser trailer en een aantal beelden van de acteurs in training. Snyder zelf bedankt het Verenigd Koninkrijk voor de gastvrijheid; de opnames vonden plaats nabij Londen in Leavesden, waar Warner Bros. een eigen studio heeft, plus in Londen, Schotland, Los Angeles en IJsland.

Net als de eerdere teaser voor Justice League toont ook deze video niets van Henry Cavill, die in de film de rol van Superman speelt. De film begint naar verluidt initieel zonder zijn personage, in verband met de gebeurtenissen aan het einde van Batman v Superman: Dawn of Justice, maar de verwachting is dat de Man van Staal zich uiteindelijk bij het team voegt.

Justice League vertelt over de vorming van een bijzonder team van superhelden. Bruce Wayne (Ben Affleck) en Diana Prince (Gal Gadot) proberen de hulp van Victor Stone/Cyborg (Ray Fisher), Adam Curry/Aquaman (Jason Momoa) en Barry Allen/The Flash (Ezra Miller) in te roepen nadat de gebeurtenissen in Dawn of Justice bij Wayne voor het idee hebben gezorgd dat er een dreiging is die alleen gestopt kan worden door een bijzonder team van 'metahumans'.

Naar verluidt draait de dreiging voornamelijk om drie Mother Boxes; buitenaardse technologie die onder andere gebruikt kan worden om portalen van en naar andere werelden te openen. Eén van de boxes is onderdeel van het cybernetische lichaam van Cyborg, terwijl de andere twee mogelijk te vinden zijn in Themyscira en Atlantis, respectievelijk de thuishavens van Wonder Woman en Aquaman.

Justice League verschijnt in november 2017. Overige rollen in de film zijn voor Amy Adams, J.K. Simmons, Jeremy Irons, Jesse Eisenberg, Willem Dafoe en Amber Heard.