Meer castleden bekend voor Justice League

Wanneer volgend jaar november de eerste live-action film over de Justice League in de bioscopen arriveert, zullen enkele van de leden van het team hun eigen ondersteunende cast meenemen. Dat werd deze week bevestigd in een castaankondiging voor de film.

We hebben nog geen echte trailer gezien; alleen de beelden die als 'sneak peek' werden vrijgegeven op Comic-Con International geven ons nu een beeld van wat we van Justice League kunnen verwachten. We wisten al dat Lois Lane en Martha Kent terug zouden keren en dat Batmans tweede man, Alfred Pennyworth, opnieuw zou verschijnen. Daarnaast werd ook al bekend gemaakt dat J.K. Simmons als James Gordon een verschijning zou maken. Maar ook Diana Prince, beter bekend als Wonder Woman, en Adam Curry, beter bekend als Aquaman, nemen een bekende mee naar het teamfeestje: Connie Nielsen, die enkele maanden eerder in Wonder Woman te zien zal zijn als Diana's moeder, Queen Hippolyta, zal haar rol opnieuw spelen in Justice League. Willen Dafoe is aangekondigd in de rol van Nuidis Vulko, in de comics een adviseur van Aquaman. Bovendien is er nu de bevestiging van de al bestaande verwachting dat Jessie Eisenberg opnieuw als Lex Luthor zal verschijnen. Eisenberg had hier zelf eerder al een onofficiële toezegging over gedaan.

Volle bak dus, voor de eerste DC-teamfilm (als je Watchmen niet meerekent), en dan is er nog niet eens officieel een bericht over Ciaran Hinds, die de rol van Steppenwolf zal spelen. Steppenwolf is een lid van Darkseids Elite, waarbij Darkseid, in de comics een machtige terugkerende vijand van Superman en de andere Leaguers, vermoedelijk de volgende Big Bad is voor de Justice League. Over de geruchten dat een Green Lantern zijn (of haar) opwachting zal maken in de film wordt vooralsnog niet gerept.

Een nieuwe trailer (eigenlijk de eerste) voor Justice League is vermoedelijk op komst, zo hintte regisseur Zack Snyder onlangs. Een vast moment voor nieuwe trailers van blockbusters is de jaarlijkse Super Bowl, die op 5 februari zal plaatsvinden. Mogelijk zien we dan, of voor dat moment, de nieuwe beelden van het team. Tot die tijd kunnen we ons onder andere vermaken met deze foto van Entertainment Weekly, waarin Barry (Ezra Miller), Bruce (Ben Affleck) en Diana (Gal Gadot) mid-strijd lijken te zijn en verwachtingsvol naar een tegenstander opkijken. Of misschien is er gewoon een mooie vuurwerkshow, weten wij veel.

Justice League: Ezra Miller, Ben Affleck en Gal Gadot (Foto: Entertainment Weekly)
Ezra Miller, Ben Affleck en Gal Gadot (Foto: Entertainment Weekly)

Justice League, met Gal Gadot, Ben Affleck, Jason Momoa, Connie Nielsen, Jesse Eisenberg, Amy Adams, Willem Dafoe, Diane Lane, J.K. Simmons, Henry Cavill, Ciaran Hinds, Ezra Miller, Ray Fisher, Jeremy Irons en anderen, verschijnt over een maand of elf. Wonder Woman is te zien vanaf juni.