Superhelden in overvloed in Legends of Tomorrow 2

De vier DCTV-series die deze weken van start gaan op de Amerikaanse tv-zender The CW komen eind volgende maand bij elkaar om samen een crossover-verhaal met al hun belangrijkste personages te vertellen, maar de trailer voor het tweede seizoen van DC's Legends of Tomorrow is de eerste die daar iets van laat zien.

In de trailer, die natuurlijk voornamelijk de verhaallijn van de serie zelf promoot, duiken uiteindelijk ook The Flash, Green Arrow en Supergirl op. Legends of Tomorrow is een spin-off van Arrow en The Flash, terwijl Supergirl, waarvan het tweede seizoen maandag begint, recent is verhuisd van CBS naar The CW. Deze stap is door de producers (alle series zijn van dezelfde producent) aangegrepen om een fan-wens in vervulling te laten gaan, namelijk het schrijven van een verhaal waar al de helden samen in spelen.

Legends of Tomorrow zelf vertelt over een groep personages die oorspronkelijk te zien waren in Arrow en The Flash. Ze zijn bijeen gebracht om een tijdreizende schurk tot stoppen te brengen. In het tweede seizoen maken ze onder andere kennis met de Justice Society of America en moeten ze het opnemen tegen schurken die, wederom, oorspronkelijk bekend zijn uit Arrow en The Flash.

DC's Legends of Tomorrow wordt niet in Nederland uitgezonden, maar het eerste seizoen is wel online verkrijgbaar op blu-ray en dvd. Seizoen 2 start komende week op The CW.