Toptennisster Kvitova gewond na aanval met mes

Toptennisster Petra Kvitova heeft dinsdag de schrik van haar leven gehad. De Tsjechische werd 's ochtends in haar appartement in Prostejov aangevallen door een man met een mes. Het ging daarbij vrijwel zeker niet om een aanval op Kvitova zelf, maar om een inbraak. 

"Het was een willekeurige misdaad, het lijkt er niet op dat iemand 'Petra Kvitova' aan wilde vallen of wilde beroven", aldus woordvoerder Karel Tejkal. "Tijdens de aanval is ze door een mes geraakt, waarbij ze verwondingen heeft opgelopen. Haar leven is niet in gevaar." 

Later reageerde Kvitova zelf via Twitter"In een poging mijzelf te verdedigen ben ik flink gewond geraakt aan mijn linkerhand. Ik ben natuurlijk geschrokken, maar blij dat ik het heb overleefd. De verwondingen zijn vrij ernstig en ik zal er specialisten voor moeten bezoeken, maar ik zal alles doen om weer terug te komen", schrijft de Tsjechische. 

De Wimbledonkampioene van 2011 en 2014 zou haar seizoen op 8 januari beginnen bij het toernooi in Sydney, ter voorbereiding op de Australian Open. De nummer elf van de wereld moest door een voetblessure al verstek laten gaan voor de Hopman Cup, die op 1 januari begint.