Pat Symonds: "Bottas cruciaal voor Williams"

Williams-coureur Valtteri Bottas lijkt een van de grootste kanshebbers te zijn om volgend seizoen voor Mercedes uit te kunnen komen. Technisch directeur Pat Symonds verklaart echter dat zijn team niet van plan is om de Fin zomaar te laten gaan. 

"Lance Stroll is in 2017 een van onze coureurs, maar hij beschikt over geen Formule 1 ervaring. Het is dus belangrijk voor ons om Bottas aan te houden voor volgend seizoen. We willen naast een debutant een ervaren rijder", stelt Symonds. "Men onderschat vaak het belang van continuïteit in een team. Ondanks alle middelen die we hebben blijft de coureur de verbinding tussen de engineers en de gegevens."

De reglementen gaan voor volgend seizoen op de schop. Symonds is dan ook van mening dat het belangrijk is voor de Britse renstal om minstens over één ervaren coureur te beschikken: "We kunnen een van onze rijders vervangen, maar dan heb je de ander nodig voor de referentiepunten. Vooral in een seizoen al 2017 waar de regels op de schop gaan is het cruciaal voor ons om over een ervaren coureur te beschikken. Het verliezen van Bottas zou een zware klap zijn voor het team van Williams."

Pat Symonds: "Bottas cruciaal voor Williams"
Pat Symonds: "Bottas cruciaal voor Williams"