Alonso: "McLaren miste kans met bandentest"

Formule 1-coureur Fernando Alonso is niet blij dat zijn team McLaren niet deelneemt aan de bandentests van Pirelli. De Italiaanse rubberleverancier test dit jaar met oude auto's van Ferrari, Mercedes en Red Bull de banden voor 2017 en Alonso had graag gewild dat ook zijn team deze kans aangegrepen had.

Pirelli houdt verspreid over het jaar 24 testdagen waarvoor teams zich aan konden melden. Alleen de top drie teams deden dat, al bezweert Pirelli dat zij er geen voordeel van zullen hebben. Toch denkt Alonso dat McLaren een kans heeft laten liggen door geen auto beschikbaar te stellen en zich volledig te richten op 2017. Voor een geschikte testauto had McLaren enkele nieuwe aerodynamische onderdelen moeten ontwikkelen, zodat volgend jaar beter gesimuleerd zou kunnen worden.

Alonso: "Er valt altijd wel iets te leren, zoals hoe de nieuwe banden aanvoelen. Zelfs met oude 2015-auto's leren de teams wel hoe de banden zich gedragen. Dat zeggen ze natuurlijk niet omdat ze er voordeel mee kunnen behalen én ze pakken die mogelijkheid ook aan."

Kampioenschapleider Nico Rosberg heeft al met de banden gereden en vindt ze positief, omdat ze minder limitaties opleggen dan het huidige rubber. Manor-coureur Pascal Wehrlein heeft met de Mercedes van vorig jaar de meeste meters afgelegd en hij prijst vooral de snelheid de 2017-banden met zich meebrengen, al weet ook hij niet hoe de definitieve situatie zal zijn. Pirelli moet nog beslissen over de compounds voor volgend jaar en ook de nieuwe auto's zullen veel bepalen over hoe snel de combinaties zullen zijn.