Perez verlengt contract bij Force India

Sergio Perez zal ook het komende jaar voor het Formule 1-team Force India uit gaan komen. De Mexicaan tekende al enkele maanden geleden een contract voor 2017, maar pas afgelopen weekend in Maleisië werden de laatste plooien glad gestreken. Nico Hülkenberg zal wederom zijn teamgenoot zijn.

De 26-jarige Perez rijdt sinds 2014 voor Force India en wist in die tijd diverse malen op het podium te komen. Om ook volgend jaar voor de renstal uit Silverstone uit te kunnen komen moesten eerst de contracten van zijn Mexicaanse sponsors met Force India afgesproken worden. Ook moest er een deal over de salarisbetalingen komen. Dit gebeurde in Maleisië, waardoor de Mexicaan ook volgend jaar verzekerd is van een stoeltje.

Perez: "Ik ben blij bekend te kunnen maken dat ik volgend jaar ook voor Sahara Force India ga rijden, nadat het team en mijn sponsoren een deal hebben afgesloten. Ik voel mij bij dit team op mijn gemak en heb een goed gevoel over de toekomst. Ik heb van nabij de progressie van dit team mee mogen maken en ik ben ervan overtuigd dat er nog veel meer in zit."