Newey stevig betrokken bij 2017 Red Bull

Adrian Newey is volop betrokken bij de ontwikkeling van de 2017 Formule 1-auto van Red Bull Racing, zo onthulde teambaas Christian Horner aan Autosport. De regelveranderingen voor volgend jaar zorgen ervoor dat de Brit weer volop uitdagingen ziet om door zijn werk het verschil te maken.

Newey nam enkele jaren geleden wat afstand van de Formule 1 om zich te focussen op andere projecten zoals een straatauto van Red Bull en Aston Martin. Ook ging hij aan de slag voor de America's Cup, een prestigieuze zeilrace. Nu is de aerodynamica expert terug om de RB13 vorm te geven.

Horner: "In de afgelopen jaren heeft hij zijn tijd 50:50 verdeeld tussen projecten van Advanced Technology en de Formule 1 en dat heeft goed uitgepakt. Het technische team heeft in die tijd een stap gemaakt, zoals je met de huidige wagen kunt zien. De invloed van Adrian is nog steeds overal aanwezig en zal op de 2017-auto duidelijk zichtbaar zijn. Hij heeft een hoog arbeidsethos en geniet van de uitdaging die voor hem ligt."

De teambaas van Red Bull weet tegelijkertijd dat concurrenten als Mercedes en Ferrari ook niet stilzitten en dat het niet makkelijk is om het verschil te maken. De Brit vindt dat de sport met de nieuwe regels een stap in de goede richting zet, want de bolides zijn lastiger te besturen, veel sneller dan dit jaar en ze zien er beter uit.